• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Sfaturi practice in aplicarea unei strategii de guest blogging

guest blogging

Sfaturi practice in aplicarea unei strategii de guest blogging

Ca si administrator al unei firme cauti tot timpul metode noi de a-ti promova compania si implicit de a-ti imbunatati prezenta site-ului web in mediul online prin diferite strategii de optimizare a acestuia.

Una dintre metodele de promovare web care ar trebui incluse in campaniile de marketing online este guest blogging. Daca este aplicata corect, aceasta metoda iti poate aduce foarte mari beneficii si-ti poate imbunatati considerabil prezenta in cadrul motoarelor de cautare.

In schimb, daca strategia de guest blogging este aplicata incorect, iti poate aduce dezavantaje destul de mari sau chiar penalizari asupra site-ului pe care doresti sa-l promovezi.

Pe scurt, aceasta metoda implica postarea de articole insotite de imagini si link-uri pe alte bloguri, care vor redirectiona catre site-ul tau.

 In randurile ce urmeaza vei putea citi cateva etape de care ar trebui sa tii cont atunci cand faceti guest blogging.

Alege blogurile din aceiasi nisa sau asemanatoare cu domeniul tau

In priuml rand trebuie sa fi foarte atent si selectiv atunci cand alegi blogurile pe care vrei sa-ti adaugi continutul. Acum ceva timp, singurul lucru care era important era ca blogul ales sa aiba Page Rank (PR) mare, nefiind luat in considerare daca continutul de pe acesta este sau nu din aceiasi nisa cu al tau. Acum acest lucru iti poate cauza probleme in ceea ce priveste PR-ul si te poti alege cu penalizari care duc la neindexarea site-ului tau din partea motoarelor de cautare precum Google. Asadar daca doresti sa aplici o strategie de guest blogging trebuie sa alegi bloguri care posteaza continut ce face parte din acelasi domeniu cu al tau. In acest fel vei beneficia de link-uri de calitate care redirectioneaza catre site-ul tau si mai important, mesajul tau va fi vazut de audienta tintita care viziteaza si alte site-uri din domeniu.

Scrie continut de calitate

In cazul in care nu stiai, continutul de calitate a devenit foarte important in ultimii ani si algoritmii de indexare ai motoarelor de cautare se bazeaza mult pe acesta. Un articol pe un blog scris despre orice exista pe lumea asta nu-ti va aduce nici un fel de beneficiu, trebuie sa scrii despre domeniul pe care il reprezinti. Cateva lucruri de care trebuie tinut cont ar fi:

– nu scrie articole care nu le-ai posta la tine pe site/blog. Gandeste-te ca acel articol iti va reprezenta compania pe alt site si iti va aduce si eventuali vizitatori sau chiar clienti, asa ca formuleaza-l ca atare.

– ai grija la densitatea cuvintelor cheie. Inainte de a compune un articol ar fi bine sa faci un studiu asupra cuvintelor cele mai cautate in cadrul motoarelor de cautare. Ulterior, dupa ce articolul e gata ar trebui sa ii faci o analiza, sa vezi daca nu ai mentionat de prea multe cuvantul sau expresia cheie. Daca nu stii cum sa faci asta, noi te putem ajuta, tot ce trebuie sa faci este sa vizitei site-ul nostru si sa afli mai multe despre serviciile noastre de blogging.

Promoveaza-ti afacerea cat mai bine in articolul creat

Nu este suficient doar sa postezi un articol pe alt site si sa primesti un link inapoi. Tine minte, vizitatorii, acelui site vor citi articolul asa ca trebuie sa ii convingi de ce sa cumpere produsele sau serviciile tale. Nu te lauda prea mult in articol, dar incearca sa formulezi textul in asa fel incat cititorii sa fie convinsi ca esti expert in domeniu.

Promoveaza articolul si relationeaza

Dupa ce articolul este postat distribuie-l in mediul online si pe retele sociale. Chiar daca va fi un link catre alt site, iti poate aduce multi vizitatori. Totodata daca proprietarul site-ului observa ca ai distribuit continut de pe site-ul lui poate va face la fel si va distribui continut de pe site-ul tau. In acest fel va fi un castig pentru amandoi. Incearca sa formezi relatii cu proprietarii altor site-uri din domeniul tau deoarece nu poti sti niciodata cand acestia te pot ajuta.

Daca ai nevoie de mai multe sfaturi sau asistenta in ceea ce priveste aplicarea unei strategii de guest blogging sau marketing online, viziteaza site-ul nostru sau contacteaza-ne.