• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Importanta unei strategii de link building

strategie link building

Importanta unei strategii de link building

Cand este făcută corect o campanie de construcție de backlink-uri nu este doar o metodă viabilă pentru a devenii o autoritate pe o nișă, ci este și o parte fundamentală a unei bune strategii SEO. Un backlink este o referință către site-ul tău afișată pe un alt site din aceeași nișă sau domeniu. Un backlink este oferit atunci când site-ul tău conține informații relevante si în detaliu pe subiectul abordat. Link-ul sau referința are ca rol să indice către o sursă de informații mai detaliate și de încredere pentru subiectul respectiv.

Extinderea portofoliului de backlink-uri a site-ului tău cu linkuri de calitate ridicată va oferii site-ului o creștere constantă a vizibilității în motoarele de căutare. Site-ul tău va fi afișat pentru un număr mai mare de cuvinte cheie (texte folosite de utilizatori pentru a căuta ce doresc pe Google, Bing, etc.), iar poziția de afișare a site-ului va crește odată cu această creștere de autoritate. Criteriile de poziționare Google se leagă foarte strâns de aceste backlink-uri în special de relevanța, calitatea și autoritatea site-urilor de la care vin aceste backlink-uri sau referințe.

În mod normal intenția principală este de a creea conținut unic, relevant și de calitate pentru a primii natural (organic) aceste referințe pe alte site-uri. Aceasta este situația optimă. O altă metodă este de a creea backlink-uri, intenționat, voit prin diferite metode și mijloace cum ar fi: înscrierile în directoare, schimbul de link-uri, cumpărarea de link-uri din recenzii, rețelele sociale si colaborative sunt alte metode de a construi backlink-uri către site. Aceste metode de a creea un backlink se bazează pe idea de a oferii și a primii ceva ce ambele “părți” au nevoie. La Visuda Marketing crearea de backlink-uri se face manual prin: contactarea administratorilor site-urilor vizate ca fiind “gazde” potrivite a unui link de-al tău; prin intermediul rețelelor de socializare; prin postarea de comentarii; prin crearea de articole și postarea lor pe diferite bloguri și forumuri sau prin înscrierea în diferite directoare cu tematică specifică.

Cu cât un site are mai multe astfel de referințe provenite din surse relevante și de încredere, cu atât motoarele de căutare vor aprecia mai pozitiv acel site-ul.

Concluzie

La Visuda Marketing identificăm cele mai potrivite surse care să găzduiască backlink-urile către site-ul tău, astfel încat motoarele de căutare să primească cele mai pertinente recomandări pentru acesta. Gândim cu atenție strategia de backlinking, cercetăm piața online, plănuim și implementăm strategiile alese, astfel încât să construim credibilitatea site-ului tău pentru motoarele de căutare și implicit pentru potențialii clienți ai firmei tale.

Afla mai multe despre serviciile noastre si despre importanta link-urilor care redirectioneaza catre site-ul tau!

Sursa imagine: Pixabay