• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

SEO – 4 pluginuri pentru site-uri dezvoltate in WordPress

strategie de optimizare SEO

SEO – 4 pluginuri pentru site-uri dezvoltate in WordPress

Vrei sa-ti imbunatatesti traficul pe site? Exista cateva metode prin care poti face asta. Printre acestea se numara: constructia unei liste de emailuri, distribuirea de continut in social media, lansarea unor campanii de email marketing si nu in ultimul rand optimizarea site-ului pentru imbunatatirea vizibilitatii in cadrul motoarelor de cautare sau cum se spune pe scurt SEO. O strategie de optimizare SEO necesita cunostinte temeinice despre acest domeniu si nu oricine poate sa isi optimizeze corect site-ul. Este nevoie de timp sa inveti asa ceva dar bineinteles daca esti pasionat si in acelasi timp iti doresti rezultate de la mediul online atunci efortul merita pe deplin.

In cazul in care ai un site dezvoltat in WordPress acest articol te va ajuta foarte mult deoarece in randurile ce urmeaza vom vorbi putin despre cateva pluginuri care te pot ajuta sa-ti optimizezi site-ul pentru a avea o mai buna vizibilitate in cadrul motoarelor de cautare. Asadar, mai jos vom enumera 4 pluginuri esentiale intr-o strategie de optimizare SEO.

1. WordPress SEO by Yoast

WordPress SEO by Yoast este un plugin care iti ofera suport in ceea ce priveste analiza continutului de pe site. Printre informatiile oferite de acest plugin se numara:

– densitatea cuvintelor cheie
– unde apare cuvantul cheie
– daca expresiile pe care mizezi sunt folosite sau nu corect
– un snippet care arata cum este afisat site-ul tau in cadrul rezultatelor la cautari

2. All in One SEO Pack

All in One SEO Pack este un plugin multifunctional. Spunem asta deoarece cu ajutorul acestuia poti rezolva multe lucruri incluse intr-o strategie de optimizare SEO, printre care se numara: optimizarea tag-urilor, crearea link-ului canonical si multe altele. Multe dintre lucrurile oferite de acest plugin nu necesita munca din partea ta deoarece o buna parte din ele sunt implementate automat. Totusi mentionam ca va trebui sa ai cunostinte de SEO cand folosesti acest plugin deoarece o buna parte din lucruri va trebui sa le faci manual.

3. Google Analyticator

Aceasta unealta iti ofera sansa de a intelege toate detaliile legate de traficul de pe site. Intelegerea traficului de pe un website este foarte importanta, iar Google Analyticator te poate ajuta sa faci acest lucru. Un alt avantaj al acestui plugin este ca poate fi conectat la platforma Google Analytics. Printre caracteristicile oferite de acest plugin se numara:

– detalii despre ce apreciaza si ce nu apreciaza audienta ta

– informatii cu privire la cum poti sa-ti imbunatatesti strategia SEO

– de unde vin vizitatorii site-ului tau

– ce actiuni fac utilizatorii pe perioada in care iti viziteaza site-ul

– informatii despre rezolutie, browser si multe altele

4. SEO Friendly Image

Acest plugin te ajuta sa-ti optimizezi imaginile de pe site. Din punct de vedere al algoritmilor de indexare a unui site, imaginile pot crea destul de mari probleme daca nu sunt optimizate corect. O buna parte din dezvoltatorii web nu includ in codul imaginilor toate proprietatile, lucru care poate afecta destul de tare site-ul per ansamblu deoarece motorul de cautare nu poate citi exact despre ce e vorba in imagini. SEO Friendly Image face acest lucru automat, fara sa mai fie nevoie sa umbli prin codul site-ului.

In concluzie, pluginurile mentionate mai sus te pot ajuta foarte mult in cadrul strategiei de optimizare SEO deoarece iti ofera o multime de beneficii in timp ce-ti usureaza munca considerabil. Documenteaza-te asupra lor, iar daca crezi ca te vor ajuta descarca-le in si instaleaza-le deoarece sunt gratuite.