• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Optimizarea postarilor din social media pentru motorul de cautare

Optimizarea postarilor din social media pentru motorul de cautare

Optimizarea postarilor din social media pentru motorul de cautare

Initial, retelele sociale au fost create pentru ca utilizatorii sa poata sa comunice in mediul online mult mai usor, sa distribuie stiri, sa discute despre evenimente si tot ce tine de acest lucru.

Acum platformele sociale au devenit adevarate industrii. Aproape jumatate din planeta (din cei care au acces la internet) foloseste retelele sociale cel putin o data pe zi. Avand acesta popularitate ar fi o mare prostie ca cei care se ocupa de online marketing sa nu profite de pe urma acestora. Pe langa promovarea afacerii tale catre alti utilizatori trebuie tinut cont si de motorul de cautare Google, care acorda o importanta destul de mare prezentarii si postarilor tale de pe aceste platforme, la fel cum da importanta oricarui alt continut de-al tau de pe internet.

Sa incepem cu bazele

Orice postezi in mediul online (articole cu link, imagini, video etc.) face parte din continutul care te reprezinta. Ca si orice alt continut, postarile tale de pe platformele sociale trebuie sa fie de calitate si sa ofere valoare pentru audienta ta. Daca postarile tale sunt de calitate vor primii aprecieri si distribuiri din partea utilizatorilor, iar acest lucru va fi apreciat de asemenea si de motorul de cautare.

Nu uita sa iti monitorizezi eforturile astfel incat tot timpul sa poti sa iti verifici evolutia. Nu orice postare va fi de calitate, asadar monitorizand evolutia acestora vei putea afla mai multe detalii despre cum poți sa-ti imbunatatesti continutul pe care îl vei posta.

Construiește o rețea de link-uri care redirectioneaza către site-ul tau

Retelele sociale sunt excelente cand vrei sa iti cresti numarul de link-uri care vin din exterior catre site-ul tau. Cu cat ai mai multe link-uri din exterior (de preferat din domenii diferite) cu atat site-ul tau va castiga mai multa autoritate in cadrul motorul de cautare. Bineinteles ca sa inregistrezi multe vizite prin intermediul link-urilor postate trebuie ca acestea sa fie insotie de continut de calitate care sa atraga atentia cititorilor.

Profilele si paginile tale de pe retele sociale sunt importante in rezultatele cautarii

Daca cauti pe Google un nume de brand, rezultatele cautarii iti vor arata ca prim rezultat site-ul acelei companii iar in caz general urmatoarele rezultate vor fi profilele lor de pe retelele sociale.

Google+ este o necesitate

Este foarte important sa ai un profil de Google+ deoarece acesta este detinut de Google si va aparea intre primele pozitii atunci cand cauti ceva. Chiar daca Google+ nu este cea mai populara retea de socializare in termini de fani, este cea mai bine cotata de motorul de cautare Google.

Folosirea retelelor sociale este din ce in ce mai frecventa, tocmai de aceea este foarte important sa fi constient de felul in care prezenta ta pe acestea poate sa iti influenteze in bine rezultatele din campaniile de online marketing pe care le desfasori. Stiind ce anume trebuie sa faci pentru a-ti imbunatati prezenta in cadrul retelor sociale te va ajuta sa iti duci numele brandului tau pe primele pagini ale motorului de cautare.

Oferim servicii profesionale de online marketing, asadar daca ai nevoie de asistenta in promovarea imaginii tale pe retelele sociale te invitam sa vizitezi pagina dedicata serviciilor de Social Media Marketing de pe site-ul nostru.