• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Metode de promovare a continutului de pe blog

cum sa-ti promovezi articolele de pe blog

Metode de promovare a continutului de pe blog

Sa aplici o strategie de marketing prin continut inseamna sa creezi si sa postezi continut pe blog/site cu scopul de a atrage vizitatori si de a interactiona cu audienta ta. In mare parte aceasta strategie de online marketing este foarte buna, dar nu se rezuma numai la atat. Daca vrei sa ai un blog de succes, cu multi vizitatori si care sa te ajute la cresterea portofoliului de clienti este nevoie sa promovezi fiecare bucata de continut pe care o creezi.

Exista mai multe metode de promovare a unui articol de pe blog, asadar pentru a avea rezultate cat mai bune, incearca sa aplici cat mai multe dintre ele.

Scrie continut de calitate

Atunci cand ai creat continut de calitate, va fi mult mai usor sa il promovezi. Incearca sa faci un articol cat mai bun, de care sa fi mandru. Conform algoritmilor impusi de Google, este foarte important ca articolele create sa fie mai lungi si orientate catre cititori decat scurte si pline de cuvinte cheie.

Utilizeaza metode de SEO

In timp ce continutul creat genereaza trafic pe blogul/site-ul tau este important sa aplici in cadrul acestuia si metodele cunoscute de SEO. Foloseste cuvintele cheie in mod corect si natural. Este indicat ca ocazional sa faci un studiu asupra cuvintelor cheie pentru a afla care dintre expesiile care iti definesc domeniul sunt cele mai cautate.

Foloseste imagini relevante

Se spune ca o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte. Da, este adevarat, imaginile sunt cele care pot atrage atentia audientei tale. Foloseste-le pentru a defini despre ce e vorba in continutul tau si include-le in cadrul articolelor postate.

Interactioneaza cu audienta ta

Un alt factor important este sa intri in contact cu audienta ta. Poti sa faci asta folosind una dintre metodele urmatoare:

– pune o intrebare la sfarsitul articolelor;
– ofera posibilitatea audientei tale de a participa la o activitate interactiva;
– spune-le sa distribuie continut;
– fa un sondaj de opinie;
– incepe o conversatie cu cititorii care mai apoi sa o redirectionezi pe retelele sociale;

Construieste o lista cu email-uri

Una dintre cele mai de succes forme de promovare web este prin email marketing. Toate site-urile care isi actualizeaza continutul constant ar trebui sa construiasca o lista de email-uri. Cand ai o asemenea lista vei putea informa cititorii blogului tau despre articole noi, evenimente sau chiar promotii la produsele si serviciile pe care le ai de oferit.

Foloseste retelele sociale

Fiecare articol de pe blog trebuie distribuit pe retelele sociale. Ce canale social media trebuie sa folosesti? Asta depinde foarte mult de audienta ta. In prima faza iti recomandam sa folosesti Facebook, Google+ si Twitter, deoarece acestea sunt cele mai importante retele sociale. Daca audienta ta este formata din mai multe femei decat barbati sau daca domeniul pe care vrei sa il promovezi poate fi reprezentat foarte usor prin imagini, iti recomandam Pinterest si Instagram. Poti de asemenea sa incerci si alte retele sociale precum Periscope sau Snapchat. Posibilitatile sunt nelimitate, prin urmare cu siguranta exista un canal social media care sa se potriveasca cu produsele, serviciile si continutul de pe blogul tau.

Exista multe alte metode de promovare a articolelor de pe un blog, dar deocamdata ne rezumam la cele pe care le-am considerat mai importante. Articolele de pe blogul nostru prezinta diferite metode de promovare web si de imbunatatire a prezentei tale in mediul online. Daca doresti sa afli mai multe informatii despre felul in care iti poti creste traficul pe site te invitam sa accesezi blogul nostru despre online marketing.