• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Metode alternative de marketing online – SEO

marketing online seo

Metode alternative de marketing online – SEO

La fel ca si alte domenii, optimizarea in motoarele de cautare si implicit marketing-ul online necesita cunostinte solide. Cuvintele cheie, continutul meta sau textul alternativ al imaginilor, reprezinta foarte putin din cat ar trebui sa stii pentru a-ti putea aduce site-ul pe prima pagina a motoarelor de cautare precum Google, Yahoo sau Bing. Asadar, in acest articol ne-am hotarat sa exemplificam trei metode de marketing online care sunt mai putin practicate dar care va pot imbunatati prezenta in cadrul motoarelor de cautare.

Video Marketing

Crearea unui video poate fi destul de complicata, dar pe zi ce trece aceasta metoda de marketing online devine tot mai populara. Potentialii clienti isi pot face o parere mult mai buna despre un serviciu, un produs sau chiar o companie daca vizioneaza o prezentare video. Totodata este mult mai usor sa transmiti un mesaj printr-un videoclip decat printr-un paragraf. De asemena, un material video poate fi incarcat pe site-uri precum Youtube sau Vimeo, care la randul lor au milioane de vizitatori pe zi, ceea ce inseamna ca veti avea sanse mai mari ca cineva sa va gaseasca prezentarea. La fel ca si un articol, un video trebuie sa aiba un titlu optimizat alaturi de cuvintele cheie caracteristice domeniului pe care il reprezentati.

Marketing prin comentarii

Multi experti in SEO se feresc de acesta metoda de marketing online datorita faptului ca este foarte mare consumatoare de timp. Pentru ca aceasta metoda sa fie aplicata corect trebuie sa cautati articole pe site-uri sau blog-uri asemanantoare domeniului in care activati si sa incepeti conversatii pe baza subiectelor prezentate. Bineinteles in masura in care este posibil puteti adauga si un link la comentariul facut. De indata ce veti cunoaste mai bine propietarii acestor site-uri va fi mult mai simplu sa faceti schimb de link-uri sau sa adaugati un articol pe blogul lor.

Marketing pe forumuri

In zilele noastre forumurile sunt eclipsate de retele sociale, dar asta nu inseamna ca nu sunt importante. La fel ca si la marketing-ul prin comentarii, trebuie sa va implicati si sa contribuiti in comunitatea prezenta pe forum. Aici puteti adauga fie un link in postarea care o faceti sau chiar in semnatura pe care o aveti.

In final, dorim sa mentionam ca oferim servicii profesionale de marketing online si optimizare in cadrul motoarelor de cautare. Daca sunteti interesat sa aflati mai multe despre metodele noastre de abordare cand vine vorba de promovarea unui brand in mediul online va invitam sa vizitati site-ul nostru sau sa ne contactati.

Sursa imagine: Pixabay