• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Include Instagram în strategia ta de online marketing

online marketing pe instagram

Include Instagram în strategia ta de online marketing

În ultimul deceniu, Instagram a avut parte de o creștere masivă a popularitatii în randul retelelor sociale, lucru care a creat o multitudine de oportunități pentru proprietarii de afaceri din mediul online. Chiar dacă exista multe alte retele sociale care te pot ajuta sa îți imbuntatesti prezenta în mediul online, Instagram se număra printre cele mai importante canale de acest tip, care nu ar trebui sa lipseasca din strategia ta de online marketing.

Așadar, este foarte important sa înțelegi ca aceasta aplicație, care are rolul de a distribui fotografii, este un instrument foarte popular în zilele noastre și este mai mult decât ideala pentru promovarea de servicii și produse în mediul online. Prin urmare, dacă vrei să imbuntatesti imaginea brandului tău pe internet, citeste randurile următoare, deoarece am enumerat câteva dintre cele mai eficiente metode de utilizare a aplicației Instagram.

Prezinta-ti produsele

Instagram este un loc minunat pentru a-ti prezenta produsele, mai ales pe cele care au un impact vizual marit. Unele companii folosesc aceasta rețea de socializare asemenei unui catalog de imagini, adică posteaza fotografii cu produselor lor. Aceasta strategie poate fi foarte eficienta în multe cazuri, dar o abordare si mai bună este de a arăta prin fotografii produsele tale în momentul în care sunt utilizate. Dacă de exemplu comercializezi produse cosmetice, poți posta imagini cu clientii tăi în timp ce sunt machiati sau după ce au fost aranjati. Acest tip de fotografii îl poate determina pe utilizator sa își imagineze cum folosește produsele.

Evidentiaza ce rezultate dau produsele tale

Chiar dacă imaginile cu produse tale nu au un impact mare vizual, poate acestea produc rezultate vizibile. Un exemplu de asemenea produse sunt acelea destinate procesului de slăbit. Aici puteți posta fotografii cu felul în care arata o persoana înainte și după ce a folosit produsul respectiv. Acest tip de strategie poate funcționa foarte bine și la produsele care sunt menite sa previna căderea parului sau a celor de machiaj.

Implica și alte persoane în promovarea afacerii tale

Concursurile cu fotografii sunt o metoda foarte buna de a-ți promova afacerea pe Instagram, tot ce trebuie să faci este sa creezi o tema și sa rogi alți utilizatori sa posteze imagini împreuna cu un hashtag unic. Drept răsplata, poți oferi un premiu sau de asemenea sa postezi imaginile cele mai reușite pe site-ul tău. Dacă nu îți permiți sa organizezi un concurs, încearcă sa găsești fotografii care includ produsele tale și ataseaza-le o mentiune pentru a incuraja și alți utilizatori sa posteze imagini similare.

Instagram ofera celor care conduc afaceri, posibilitatea de a-si promova atât imaginea cât și produsele. Îți recomandam călduros sa incluzi aceasta rețea de socializare în strategia ta de online marketing deoarece îți poate aduce o numar mare de urmaritori și bineințeles de potentiali clienți.