• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Ghid de optimizare SEO a imaginilor de pe site

ghid de optimizare SEO a imaginilor

Ghid de optimizare SEO a imaginilor de pe site

In cazul in care nu stiai, pentru a-ti imbuntati prezenta in cadrul motoarelor de cautare trebuie sa parcurgi diferite procese de optimizare SEO si poate fi foarte usor sa sari peste cateva etape importante. Astazi vom vorbi putin despre felul in care pot fi optimizate imaginille de pe un site.

Asadar, in randurile ce urmeaza vei putea afla detalii importante despre procesul de optimizare SEO a imaginilor care vrei sa le adaugi pe site-ul sau blogul tau.

Reducerea dimensiunii fisierului care contine imaginea

Timpul de incarcare joaca un rol important atat in experienta utilizatorului pe site cat si in felul in care Google iti indexeaza proprietatea pe care o ai in mediul online. Printre elementele care pot afecta durata de incarcare a unui site web se numara si imaginile. Chiar daca vrei sa afisezi pe site o imagine mai mica de tipul thumbnail, daca incarci o versiune a acesteia de dimensiuni mari, timpul de incarcare poate fi afectat considerabil. Redu dimensiunea fisierului care contine imaginea pe care vrei sa o afisezi inainte de a o incarca pe server. Exista diferite plugin-uri care pot face asta in locul tau, dar iti recomandam sa parcurgi tu acest proces inainte de toate. O aplicatie cu care poti face asta este Adobe Photoshop. Acesta iti permite atat sa salvezi imaginea pentru web cat si sa-i reduci dimensiunea dupa bunul tau plac.

Descrie imaginea in denumirea acesteia

In multe cazuri o imagine nu are denumirea dorita, mai ales daca o descarci de pe telefon sau aparat foto. Ai grija sa modifici numele acesteia intr-unul care se potriveste cel mai bine cu ce reprezinta imaginea. Astfel, Google va putea afla despre ce e vorba in imagine si sa o indexeze ca atare.

Completeaza campul cu textul alternativ – alt text

Proprietatea alt sau textul alternativ al imaginii ofera utilizatorilor continut relevant despre ce e vorba in imagine in cazul in care aceasta nu poate fi afisata. De asemenea textul alternativ ajuta motorul de cautare sa inteleaga si mai bine despre ce e vorba in imagine. Toate acestea duc din nou la o si mai buna pozitionare a site-ului si a imaginii in cadrul motorului de cautare.

Mentine titlul imaginii original

Este o greseala foarte des intalnita sa treci aceiasi denumire in titlul imaginii ca si in textul alternativ. Din pacate, acest lucru nu este neaparat unul bun. Fa in asa fel incat titlul imaginii sa difere de cel din textul alternativ dar sa se completeze unul pe celalalt. De exemplu, daca avem o imagine care descrie procesul de optimizare SEO, in titlu poti trece “optimizare SEO” iar in textul alternativ “despre SEO”.

Nu supraincarca site-ul tau cu imagini

Continutul vizual poate mentine utilizatorii interesati de un anumit subiect, dar incearca sa nu exagerezi cu asta. Pentru a evita diferite penalizari si pentru a putea parcurge procesul de optimizare SEO cat mai usor, incearca sa nu adaugi foarte multe imagini pe site-ul tau. Trebuie sa existe un echilibru intre text si imagini, atat din punct de vedere al indexarii site-ului cat si din punct de vedere al experientei pe care o au persoanele care viziteaza domeniul tau.

Daca doresti sa-ti vezi site-ul intre primele rezultate la cautari, incearca sa optimizezi cat mai bine atat imaginile cat si restul continutului. Aceste mici modificari despre care am discutat pot sa faca o foarte mare diferenta la viteza de incarcare a site-ului si este mai mult decat recomandata implementarea lor in cadrul procesului de optimizare SEO.

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre ce anume trebuie sa includa procesul de optimizare SEO a site-ului tau, apeleaza la o analiza SEO gratuita. Tot ce trebuie sa faci este sa vizitezi pagina principala a site-ului nostru, sa completezi datele necesare iar noi te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.