• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Factori importanti pentru SEO

Factori importanti pentru SEO

De cele mai multe ori optimizarea SEO poate sa fie destul de dificila datorita numarului mare de factori care trebuie urmati si implementati. Asadar, tinand cont de aceasta afirmatie, ne-am hotarat sa punem la dispozitie prin intermediul acestui articol cativa dintre pasii care trebuie urmati atunci cand vine vorba de optimizarea unui site pentru o mai buna vizibilitate in cadrul motoarelor de cautare.

In primul rand ar trebui sa iti faci o lista cu prioritati. Chiar daca nu exista o ordine exacta pe care poti sa o urmezi, iti garantam ca iti va fi de foarte mare ajutor impartirea task-urilor in categorii, incepand cu cele mai importante. Printre acestea se numara:

Sterge continutul care se repeta

Google poate penaliza site-urile care au continut duplicat deoarece acesta poate provoca confuzie in momentul indexarii. De asemenea, continutul care se repeta pe un site poate fi considerat si spam. In cazul in care ai pe site continut de acest tip, elimina-l cat poti de repede.

Experienta utilizatorului pe site

Trebuie sa te asiguri ca site-ul tau este usor navigabil si intuitiv pentru cei care il viziteaza. Acest lucru are de a face in mare parte cu design-ul. Daca redirectionezi utilizatori spre un site care provoaca confuzie si pe care elementele nu sunt organizate, risti sa pierzi o multime de potentiali clienti.

Studiu preliminar asupra cuvintelor cheie

Intelegerea cuvintelor sau expresiilor cheie pentru care vrei ca site-ul tau sa apara la cautari te poate ajuta foarte mult in cadrul strategiei SEO si in acelasi timp te va ajuta atat la crearea continutului cat si in construirea de backlink-uri.

Creaza un cont Google Local

Crearea acestui cont ar trebui sa fie o prioritate pentru tine mai ales daca ai o afacere locala si cauti sa-ti atragi clientii din imprejurimi. Este usor de facut si de asemenea este foarte important pentru ca de indata ce ai un asemenea cont, motorul de cautare va afisa afacerea ta persoanelor din apropiere.

Fa-ti un blog si posteaza articole constant

Trebuie sa ai o constanta in publicarea articolelor si a continutului pe blog, deoarece acesta iti poate creste considerabil traficul organic. Acest lucru va imbunatati prezenta site-ului tau pe Google si de asemenea te va ajuta sa obtii si credibilitatea cititorilor tai, determinandu-i astfel sa te urmareasca.

Editeaza-ti tag-urile din titluri

Daca pana la ora actuala ai publicat articole cu titluri pe care le-ai considerat potrivite este foarte bine, dar acum ar trebui sa reiei aceste postari si sa optimizezi titlurile acestora. Acest lucru va determina ca paginile tale sa fie mai organizate si astfel sa trimiti vizitatorii exact in locurile care contin informatiile pe care le cauta.

Lista aceasta poate sa continue deoarece este foarte lunga. Deocamdata ne-am rezumat la numai cativa factori, dar daca esti interesat de procesul SEO a site-ului tau, te invitam sa ne contactezi iar noi iti vom oferi tot suportul de care ai nevoie pentru ca site-ul tau sa fie cat se poate de bine optimizat.