• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

De ce nu merita sa cumperi o lista de emailuri?

De ce nu merita sa cumperi o lista de emailuri

De ce nu merita sa cumperi o lista de emailuri?

Te-ai gândit vreodată sa cumperi o lista de emailuri?

Dacă ai ajuns sa citești acest articol, probabil răspunsul tău este „da”. Conform unor studii realizate la nivel internațional, o mulțime de firme care vor să-și mărească portofoliul de clienți și-au cumpărat cel puțin o data o asemenea lista de email-uri. Prin articolul de azi vrem sa te convingem ca nu merita să faci acest lucru deoarece în prezent exista o mulțime de alte metode care te ajuta sa-ți găsești audienta țintita, printre care se număra și utilizarea platformelor de social media precum Facebook. Acestea fiind spuse, în rândurile ce urmează am enumerat problemele majore pe care le poți întâmpina în momentul în care cumperi o lista de emailuri.

Riscurile de a face spam

Dacă cumperi o lista de emailuri vei atrage asupra ta posibilitatea de a fi acuzat de spam. Este indicat să-ți crești numărul de persoane care te urmăresc prin alte metode mai sigure, fiind convins astfel ca cei din lista ta sunt de acord sa primească emailurile tale.

Lista de emailuri veche și țintire greșita

De multe ori când cumperi o lista de emailuri exista o mare șansa ca acesta sa fie învechita. Astfel, vei înregistra o rata mare de respingere (bounce rate), lucru care va avea un efect negativ asupra conversiei. Totodată, vei trimite emailuri către utilizatori care nu sunt interesați de produsele sau serviciile tale. Așadar, înainte de a cumpăra o lista de emailuri pune-ți următoarea întrebare: De cate ori ai primit și tu emailuri cu produse care nu iți trezesc nici un interes?

Securitatea falsa

Cumpărând o lista de emailuri vei sari peste câțiva pași importanți printre care se număra pregătirea pieței ținta cu produsele și serviciile tale sau ignorarea permisiunii persoanelor din lista de a primi informații de la tine.

Și acum haide sa descoperim câteva din avantajele unei liste personalizate de emailuri:

Dacă vei lucra la construcția audientei ținta și le vei oferi utilizatorilor ceea ce își doresc vei reuși să-ți creezi propria ta lista de emailuri cu persoane care sunt 100% interesate de produsele și serviciile tale. Astfel, utilizatorii vor știi ce vor primi în schimbul abonării cu adresa de email și-ți vor da permisiunea sa le trimiți emailuri.

Totodată este important sa știi ca o sa te coste aproximativ aceeași suma sa cumperi o lista de emailuri ca și cum ai plăti anunțuri pe Facebook. Dar diferența este ca pe Facebook vei atrage audienta pe care o țintești, lucru care poate duce mult mai ușor la conversie și profit.

Utilizarea unei metode de atragere a audientei țintite va fi întotdeauna mai indicata decât cumpărarea unei liste de emailuri. Totodată, tine minte ca lista în cauza ar trebui construita cu utilizatori care au un minim interes fata de produsele și serviciile tale sau care au cumpărat deja ceva de la tine.

În final, dacă dorești sa descoperi mai multe informații despre metodele prin care poți construi o lista de emailuri cu utilizatori interesați de produsele și serviciile tale, te invitam sa vizitezi pagina dedicata serviciilor de email marketing de pe site-ul nostru, iar dacă în continuare ai nevoie de mai multe informații te rugam să intri în legătura cu unul din consultanții noștri folosind metodele disponibile pe pagina noastră de contact.