• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

De ce design-ul responsive este important pentru SEO

seo responsive design

De ce design-ul responsive este important pentru SEO

In anul 2010, cand design-ul responsive a fost introdus pentru prima data, parea a fi un concept excentric care era destinat persoanelor care aveau la dispozitie un buget mare si care isi doreau sa aiba un site frumos si pe telefoanele inteligente sau tablete. Dar anii au trecut si lucrurile s-au schimbat. Design-ul responsive nu mai este un lux. Conform studiilor, site-urile care nu au un design responsive au foarte mult de pierdut, atat din punctul de vedere al experientei utilizatorilor care viziteaza site-ul si folosesc terminale mobile cat si pentru strategia SEO.

Design-ul adaptabil sau responsive consta in utilizarea unor unelte si a unor stategii de dezvoltare web care determina ca forma site-ului detinut sa se schimbe in functie de rezolutia pe care o are terminalul de pe care utilizatorul il viziteaza. De asemenea cand construiesti un design responsive, pe langa terminalul mobil de pe care site-ul e accesat, trebuie sa iei in considerare si browser-ul folosit.

Dar ca sa ne concentram la articolul nostru, mai jos am enumerat 4 motive pentru care este important pentru strategia SEO pe care vrei sa o aplici sa ai un site cu design adaptabil.

Google recomanda sa ai un site cu design responsive

Incepand cu anul 2012, Google a inceput sa recomande crearea unui design resonsive pentru site-urile accesate de pe terminalele mobile. In zilele noastre, algoritmii de indexare Google prefera design-ul responsive si nu doua site-uri separate pentru calculatoare si terminale mobile. Mai mult decat atat, Google verifica felul in care un link se adapteaza la mai multe rezolutii. Totodata Google a anuntat ca site-urile care nu sunt responsive vor fi penalizate la cautari pe terminalele mobile.

O mentenanta mai usoara

Un site responsive permite persoanei care se ocupa de mentenanta sa se concentreze la un singur site in loc de mai multe. Prin urmare, pe langa faptul ca echipa de mentenanta va deveni mai productiva, vor avea si mai mult timp sa se ocupe de strategia SEO pentru fiecare platforma pe care site-ul este accesat. Astfel site-ul va ajunge mult mai repede sa aiba o viziblitate sporita in fata motorului de cautare.

Reducerea ratei de respingere

Daca site-ul tau se adapteaza la toate terminalele mobile si rata de respingere va scadea. Astfel mai multi utilizatori vor putea vizualiza cu placere continutul de pe site-ul detinut. Totodata Google penalizeaza site-urile cu rata de respingere mare. Tinand cont de asta si de cresterea numarului de vizitatori, vei beneficia din nou de o mai buna vizibilitate in cadrul motoarelor de cautare.

Imbunatatirea experientei vizitatorilor

Experienta vizitatorilor pe un site este foarte importanta pentru strategia SEO pe care vrei sa o implementezi. Daca utilizatorii nu au o experienta buna pe site, traficul catre acesta va scadea si posibilitatea de a pierde clienti creste. Prin urmare, un design responsive imbunatateste considerabil experienta pe care o au vizitatorii site-ului tau si poate creste de asemenea numarul de vizitatori si potentiali clienti.

In concluzie, este foarte important sa ai un design adaptabil la toate terminalele, rezolutiile si browserele utilizate. Daca consideri ca acest lucru poate fi prea tehnic sau ai nevoie de suport in ceea ce priveste crearea unui design responsive pentru site-ul tau, te rugam sa ne contactezi iar noi iti vom acorda suportul necesar pentru a realiza un website care va atrage vizitatori si potentiali clienti de pe orice desktop, laptop, tableta sau telefon inteligent.