• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

De ce afacerea ta are nevoie de un blog

afacerea ta are nevoie de un blog

De ce afacerea ta are nevoie de un blog

Vom incepe acest articol prin a spune ca recomandam tuturor persoanelor care au un website si prin urmare o oarecare prezenta online sa incorporeze in site-ul detinut un blog. Daca nu aveti un blog, sansele de a pierde vizitatori, trafic si eventuali clienti sunt destul de mari. Sa faci blogging nu este chiar asa mare lucru, tot ce trebuie facut este sa scrii articole despre anumite subiecte, produse sau servicii care au o legatura cu domeniul din care afacerea ta face parte. Asadar mai jos am enumerat cateva motive pentru care este destul de important ca afacerea ta din mediul online sa aiba un blog.

Blog-ul iti ofera posibilitatea de a spune povestea afacerii tale. Prin blogging poti foarte usor sa povestesti despre afacerea ta, sa oferi in detaliu diferite studii de caz, produse si servicii sau alte informatii care crezi ca merita mentionate in mediul online si ti-ar putea aduce mai multi vizitatori.

Blog-ul te face expert in domeniu. Daca doresti sa fi considerat expert in domeniul pe care il reprezinti atunci ar trebui sa incepi prin a scrie pe blog-ul tau tot ceea ce ai de spus despre nisa din care afacerea ta face parte. In cazul in care poti scrie cel putin 2 sau chiar 3 articole pe saptamana, atunci te afli pe drumul cel bun.

Blog-ul atrage noi clienti. Diferite descrieri ale serviciilor si produselor pe care le comercializezi sau probleme pe care firma ta le-a rezolvat pot aduce cu siguranta noi clienti. Chiar daca consideri ca „dai mult din casa”, afla ca persoanele care vor serviciile sau produsele tale vor apela la tine oricum si pe langa asta o vor face cu o incredere sporita.

Blogging-ul imbunatateste prezenta site-ului tau in mediul online – SEO. Optimizarea in motoarele de cautare implica multi factori, dar cel mai important este continutul de pe site-ul tau. Actualizarea cu articole in mod constant determina motoarele de cautare sa faca o mai buna indexare a continutul tau, astfel oferindu-l ca si rezultate pe o pozitie mult mai buna, in momentul in care un utilizator cauta online ceva asemanator cu domeniul din care afacerea ta face parte.

Blog-ul iti permite sa interactionezi cu audienta ta. Efectul unui blog pe care se posteaza constant poate fi asemanator cu cel al retelelor sociale. In momentul in care vizitatorii pot posta comentarii sau pareri iti este oferita posibilitatea de a interactiona cu acestia.

Creare si postarea de articole in mod constant pe blog ajuta la o crestere mult mai rapida a afacerii tale in mediul online. Odata ce iti vei da seama cine face parte din audienta ta, vei intelege si ceea ce vor vizitatorii blogului sa citeasca. Blogging-ul este o strategie de lunga durata dar daca incearci sa postezi articole cat mai des si constant vei vedea ulterior o imbunatatire majora a traficului pe site si implicit o crestere a potentialilor clienti.

In final dorim sa mentionam ca va punem la dispozitie servicii profesionale de blogging si de distriburire de continut in cadrul retelelor sociale. Pentru mai multe informatii vizitati pagina dedicata serviciilor de Blogging & Social Media.

Sursa imagine: Pixabay