• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Cum sa-ti transformi fanii de pe Facebook in clienti

marketing pe facebook

Cum sa-ti transformi fanii de pe Facebook in clienti

Scopul fiecarei companii care este prezenta pe Facebook este transformarea celor care urmaresc sau apreciaza pagina afacerii in potentiali clienti. Asadar cum crezi ca se poate acest lucru? Pentru majoritatea afacerilor acest proces de social media marketing este definit de postarea a mai multe articole care au ca si scop vanzarea de produse sau servicii. Da, acest lucru pare sa functioneze in cele mai multe cazuri dar poate duce la monotonie si implicit la pierderea numarului de fani. Tinand cont de cele spuse, astazi dorim sa iti punem la dispozitie alte cateva metode care pot duce la conversia fanilor de pe Facebook in clienti.

Ofera ceva gratuit in schimbul aprecierii paginii tale

Toata lumea iubeste lucrurile gratuite. Asadat ofera clientilor ceva gratuit (ebook, stickere, cupoane, etc.) in schimbul faptului ca apreciaza pagina ta de Facebook. Aceste materiale gratuite cresc increderea utilizatorilor si poate duce si la cresterea vanzarilor.

Ofera discounturi fanilor tai

Drept rasplata, ofera persoanelor care te urmaresc si care iti apreciaza pagina discounturi la produsele / serviciile tale. De mentionat e ca discounturile oferite doar celor care iti apreciaza pagina de Facebook ii determina pe acestia sa se simta importanti, prin urmare acest lucru ii poate motiva ca ulterior sa cumpere produsele tale.

Obtine recenzii de la clienti

Cand vine vorba de promovarea unei afaceri cea mai buna metoda este recomandarea sau publicitatea “din gura in gura”. Paginile de Facebook ofera o optiune care permite utilizatorilor sa lase o recenzie. Vorbeste cu clientii tai sa-si adauge recenzia pe pagina ta deoarece cateva pareri pozitive pot sa-ti imbunatateasca dramatic vanzarile.

Organizeaza un concurs

Concursurile sunt o modalitate buna de a determina utilizatorii sa se implice intr-un anumit lucru. Daca de exemplu ai nevoie de recomandari, organizeaza un concurs pe tema asta si ofera un premiu persoanei care iti aduce cele mai multe recenzii.

Contruieste o lista de emailuri

O strategie de social media marketing este mai mult decat ideala atunci cand vine vorba de promovarea afacerii tale pe internet. Incearca sa incoporezi in aceasta si alte strategii de marketing online. Invita persoanele care te urmaresc pe Facebook sa se inscrie cu adresa de email intr-un formular iar in schimb poti sa le oferi anumite beneficii care sa nu fie valabile numai pentru cei care se inscriu.

Posteaza continut atragator

Fanii de pe Facebook reprezinta arma ta secreta in ceea ce priveste promovarea brandului tau in mediul online. Pentru a trage fani noi, asigura-te ca postezi continut de calitate pe care actualii urmaritori sa il distribuie mai departe pe Facebook.

Concluzie

Exista o multitudine de alte metode care pot fi aplicate atunci cand vine vorba de promovarea unei companii pe Facebook. Toate ideile mentionate in acest articol pot sa-ti aduca mai multi fani pe si implicit clienti daca bineinteles le implementezi corect. In masura in care ai nevoie de asistenta in implementarea acestor strategii te invitam sa ne contactezi iar noi vom face tot posibilul ca strategia de social media marketing pe care vrei sa o aplici sa functioneze.