• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Cum sa-ti imbunatatesti prezenta in social media

Cum sa-ti imbunatatesti prezenta in social media

Cum sa-ti imbunatatesti prezenta in social media

Articolele de pe un blog sunt in general formate atat din continut mediocru cat si din paragrafe care atrag atentia cu adevarat. Tinand cont de asta, pentru a obtine mai multe distribuiri si mentionari in social media trebuie sa fi foarte atent la care bucati de text le distribui pentru a determina cat mai multi utilizatori sa acceseze si apoi sa citeasca articolul in sine. Pe langa metoda de a distribui pe retelele sociale continut care atrage atentia, in randurile ce urmeaza am enumerat alte cateva metode care de indata ce le-ai aplicat iti pot creste considerabil numarul de distribuiri ale articolelor de pe blog in social media.

Asigura-te ca ai butoane de distribuire pe social media

În urma unor studii care le-am făcut pe mai multe bloguri atât romanesti cât și din mediul internațional am observat printre altele ca foarte puține dintre acestea au butoane de distribuire a articolelor pe retelele sociale. Acest lucru este total gresit. Daca nu ai asemenea butoane si vrei sa distribui un articol de pe un site/blog trebuie sa copiezi link-ul insotit de un text si o imagine iar mai apoi sa il adaugi pe profilul sau pagina ta de pe reteaua sociala pe care o folosesti.. Acesta este un procedeu care poate fi evitat foarte usor. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi in cadrul articolelor de pe blog butoane care sa faca acest lucru. Astfel, printr-un singur click vei putea distribui orice articol. Aceasta metoda comoda iti va creste cu siguranta numarul de distribuiri ale articolelor pe care le-ai creat.

Ai grija ca butoanele de distribuire sa fie vizibile si usor de gasit

Sunt bloguri care au butoane de distribuire dar nu sunt suficient de vizibile pentru utilizatori. Uneori aceste butoane sunt deasupra articolului, alteori sunt in partea de jos sau chiar in lateral. Am intalnit situatii in care butoanele erau in diferite locuri pe pagina in functie de reteaua de socializare. Aceasta problema poate fi rezolvata foarte simplu. De exemplu pe blogul nostru butoanele de distribuire sunt in lateral si chiar daca dai scroll mai jos pe pagina acestea se muta pe sectiunea pe care tu o vizualizezi. In acest fel orice utilizator va avea posibilitatea sa distribuie articolul fara sa mai caute butoanele cu ajutorul carora poate face asta.

Adauga pe blog articole cu continut de calitate

Am observat in ultima perioada ca majoritatea celor care creeaza continut pe bloguri il concep mai mult bazandu-se pe algoritmii de indexare ai motorului de cautare decat pentru persoanele care il citesc. Este bine sa respectam principiile pe care articolele sunt indexate dar sa nu uitam ca cititorii nostri sunt oameni. Este foarte important ca articolele create sa fie adresate catre cititori si sa aiba o valoare pentru acestia. Degeaba ai un numar bun de cuvinte cheie daca continutul tau nu este de calitate. In prezent, Google tine cont foarte mult si de calitatea textului si de numarul de persoane care il citesc atunci cand iti indexeaza blogul. Totodata daca cititorului nu i se pare ca articolul tau este de calitate, nu il va distribui. Deci vei pierde si din numarul de mentionari din social media. Tine minte, scrie continut de calitate si iti garantam ca mai devreme sau mai tarziu acesta va fi distribuit.

Foloseste imagini in articolele postate

Dupa cum am spus si in articolele precedente, foloseste cat mai multe imagini la continutul pe care il adaugi pe blog. Sa nu uitam ca exista retelele sociale precum Pinterest si Instagram care se bazeaza numai pe imagini. Bineinteles si pe celelalte retele sociale precum Facebook, Twitter sau Google+ interactiunea cu postarile este mult mai mare daca sunt imagini incluse. Asadar, este imperativ sa adaugi imagini la articolele de pe blog pentru ca in momentul in care sunt distribuite sa apara si o imagine in postarea proaspat adaugata. De asemenea, pentru a face brandul tau mai bine cunoscut poti sa adaugi si logo-ul tau pe fiecare imagine. Singurul lucru la care trebuie sa fi atent aici sunt drepturile de autor asupra imaginilor pe care le postezi. Iti recomandam sa folosesti un site cu imagini gratuite precum pixabay.com.

Distribuie propriul tau continut

Daca blogul sau site-ul tau nu are o audinta prea mare, ar trebui sa incepi sa iti distribui propriul continut pe conturile tale personale de social media. Nu uita, daca tie nu iti place suficient de mult continutul tau incat sa il distribui de ce ar face-o cititorii tai? Conform unui studiu de piata s-a descoperit faptul ca 77% dintre bloggeri isi distribuie propriul continut de pana la trei ori in perioade diferite daca au un blog care nu este prea cunoscut. Aplica si tu aceasta metoda si vei vedea cum incet, incet numarul de cititori ai blogului tau va creste.

Creeaza titluri cu impact

Stiai ca doar doua din zece persoane iti citesc continutul articolului, in timp ce opt din zece persoane iti citesc titlul? Din punctul nostru de vedere, daca titlul articolului tau este plictisitor sau nu trezeste interes este putin probabil ca articolul in cauza sa fie distribuit de cititori. In majoritatea timpului titlul articolului tau va fi textul pe care il vei folosi in distribuirile tale pe social media. Daca acest titlu nu inspira curiozitate sau interes pentru a fi apreciat sau distribuit nu vei obtine trafic pe blog de pe urma articolului pe care l-ai creat.

Nu uita niciodata faptul ca succesul de pe urma unei strategii de online marketing vine doar cu munca constanta. Pentru a obtine mai multe distribuiri pentru continutul tau, trebuie sa te asiguri in primul rand ca ai o audienta si apoi sa faci distribuirea usoara si interesanta. Incearca sa respecti metodele care le-am scris mai sus si vei vedea cum numarul de distribuiri pe social media ale articolelor tale va creste considerabil.