• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Cum sa promovezi un blog pe retelele sociale

promovarea unui blog pe retelele sociale

Cum sa promovezi un blog pe retelele sociale

Blogul este o unealta perfecta cu care se pot atrage vizitatori si potentiali clienti pe un website. Dar daca nimeni nu vede continutul, calitatea acestuia nu prea conteaza iar timpul petrecut pentru a scrie articole a fost pierdut degeaba.

In prezent nu ne mai putem baza pe motoarele de cautare sa puna gratuit continutul nostru in fata audientei tintite asa ca retelele sociale sunt o alternativa foarte buna. Cu ajutorul acestora ne putem asigura ca articolele postate vor fi remarcate. In randurile care urmeaza am mentionat cateva retele sociale care va pot ajuta cu adevarat sa va evidentiati articolele de pe blog in mediul online.

Twitter

Aceasta retea sociale este ideala pentru a promova continutul de pe blog. In primul rand trebuie sa alegeti cateva hashtag-uri care se potrivesc cu continutul care doriti sa-l distribuiti. Apoi cautati utilizatorii care folosesc aceste hashtag-uri. In final, va trebui sa creati o strategie de postare a continutului.

Linkedin

Surprinzator, aceasta retea sociala poate genera trafic destul de bun catre un site sau blog. Din experienta noastra am reusit sa redirectionam un numar destul de mare de utilizatori Linkedin catre diferite site-uri, in unele situatii chiar mai multi decat de pe Facebook.

Facebook

Este cel mai cunoscut nume cand vine vorba de social media. Are milioane de utilizatori asa ca nu va fi o problema sa gasiti persoane interesate de continutul care doriti sa-l distribuiti. Promovarea pe Facebook necesita o investitie asa ca daca nu doriti sa o faceti asigurati-va ca postati cat mai des, pe pagina de fani care o detineti, articolele cu ajutorul carora doriti sa atrageti atentia. De asemenea, este recomandat ca articolele postate sa le distribuiti si pe profilul personal.

Google+

Recomandam aceasta retea sociala tuturor clientilor nostri datorita faptului ca articolele postate pe Google+ sunt foarte bine indexate de catre motorul de cautare cu acelasi nume. Asadar, asigurati-va ca aveti un profil bine pus la punct si postati cu aceiasi frecventa cu care o faceti si pe restul canalelor de social media.

Instagram

Cheia de succes pe Instagram este la fel ca si la Twitter. Gasiti hastag-urile care se potrivesc iar apoi incepeti sa incarcati imagini care va reprezinta brandul.

Exista multe alte retele sociale care merita sa fie folosite pentru promovarea continutului de pe blog dar momentan ne-am limitat la cele mai folosite pe piata romaneasca. Daca aveti nevoie de asistenta in crearea si implementarea unei strategii de marketing online in cadrul retelelor sociale vizitati pe site-ul nostru pagina dedicata acestui serviciu.

Sursa imagine: Pixabay