• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Cum sa folosesti Facebook in strategia de social media marketing

marketing online pe facebook

Cum sa folosesti Facebook in strategia de social media marketing

Reteaua de socializare Facebook este una dintre cele mai mari platforme de social media, prin urmare fara sa investesti prea mult timp sau resurse financiare, te poate ajuta sa obtii rezultatele dorite in ceea ce priveste promovarea afacerii tale pe internet. Acestea fiind spuse, in randurile ce urmeaza vei putea gasi cativa pasi care ar trebui sa-i parcurgi pentru a obtine rezultate din strategia de social media marketing pe care vrei sa o aplici.

Creeaza o pagina de Facebook business

Orice afacere ar trebui sa aiba o astfel de pagina deoarece ofera o multitudine de lucruri care te pot ajuta foarte mult in promovarea serviciilor sau a produselor tale. Pentru a face o pagina business pe Facebook trebuie sa ai deja un profil personal, dupa care crearea acesteia este extrem de simpla. Aceasta pagina iti va da posibilitatea de a promova in mod activ afacerea ta, in timp ce un profil nu este conceput pentru a promova imaginea unei companii.

Creeaza o comunitate pe Facebook

Acest lucru poate fi foarte folositor pentru imaginea companiei tale deoarece iti va da posibilitatea de a relationa cu clientii tai sau cu potentialii clienti. Procesul de creare a unei comunitati pe Facebook este aproape la fel de simplu ca si crearea unei pagini business.

Creeaza un grup privat

Crearea unui grup te ajuta sa atragi oameni interesati strict de produsele si serviciile oferite de compania ta. Poti sa setezi ca acest grup sa fie privat sau chiar secret. Daca creezi un grup secret va trebui sa recrutezi membri si chiar poti sa ceri o taxa de inscriere daca grupul tau ofera valoare pentru cei care doresc sa faca parte din el.

Promoveaza o postare

Pe pagina ta business vei putea posta articole despre produsele sau serviciile tale, despre oferte si multe altele. De asemenea vei avea posibilitatea ca printr-un simplu click sa le si promovezi. Ai libertatea de a stabili tu bugetul pe care doresti sa il cheltuiesti si tototdata vei putea selecta si publicul catre care vrei sa promovezi articolul postat. Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode de social media marketing pe Facebook.

Inscrie-te in grupuri si comunitati

O alta modalitate grozava de a-ti promova afacerea pe Faceboock este de a te inscrie in diferite grupuri si comunitati care au ca si membri publicul tau tinta. Dupa ce te-ai inscris incearca sa te implici in activitatile grupului/comunitatii, incercand sa ii ajuti pe membri existenti. Creeaza-ti o reputatie din a-i ajuta pe ceilalti apoi bucura-te de rezultatele care nu vor intarzia sa apara.

Facebook este o retea de socializare care nu ar trebui sa lipseasca din strategia de social media marketing pe care vrei sa o aplici. Aceasta are sute de milioane de utilizatori, de toate genurile, asadar este imposibil sa nu reusesti sa construiesti o audienta specifica domeniului tau sau sa atragi clienti catre produsele si serviciile tale. Foloseste Facebook cu incredere in promovarea afacerii tale in mediul online si vei vedea cum mai devreme sau mai tarziu toata munca ta va da rezultatele pe care le astepti.