• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Cum sa ajungi pe prima pagina pe Google

fi primul pe google

Cum sa ajungi pe prima pagina pe Google

De multe ori lumea ne intreaba care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a ajunge pe prima pagina a motorului de cautare Google. Odata ce a fost pusa aceasta intrebare incepe o dezbatere a mai multor ramuri din domeniul online marketing. Pana la urma scopul final al unei strategii de marketing online este generarea de potentiali clienti care ulterior sa se transforme in clienti. Prin urmare, primele intrebari care se pot pune unei persoane care vrea sa ajunga cu site-ul pe prima pagina a motorului de cautare sunt:

A) Pentru ce cuvant sau expresie vrei sa ajungi pe prima pagina pe Google?

B) Care este motivul pentru care vrei sa fi pe prima pagina?

C) Acest lucru te va ajuta cu adevarat sa obtii rezultatele pe care le vrei?

Determinand de unde anume iti vine traficul si care sunt oportunitatile tale de a ajunge pe prima pagina sunt cativa factori foarte importanti pentru garantarea succesului strategiei de online marketing pe care vrei sa o implementezi.

In randurile ce urmeaza iti vom prezenta cateva metode care te pot ajuta sa obtii rezultatelele de care ai nevoie si prin urmare sa ajungi pe prima pagina a celui mai renumit motor de cautare.

Construieste o strategie de online marketing bazata pe cuvinte cheie

Foloseste planificatorul de cuvinte cheie pentru a gasi expresiile utilizate cel mai des de utilizatorii care cauta serviciile sau produsele oferite de compania ta. Stiind care cuvinte au o competitie mai scazuta dar au un numar mare de cautari te poate ajuta sa determini pentru ce cuvant ai oportunitatea de a obtine cele mai multe afisari. Poti de asemenea sa folosesti si Google Trends pentru a vedea care sunt cele mai potrivite cuvinte atunci cand produsele sau serviciile tale sunt cautate online.

Odata ce cunosti cuvintele cheie pe care ar trebui sa le folosesti incearca sa le introduci in textul de pe site-ul sau blogul tau. Acest lucru presupune scrierea optimizata a titlurilor articolelor tale, folosirea cuvintelor cheie pe paginile site-ului tau si in titlurile paginilor. Daca vei utiliza corect cuvintele cheie (prin asta ne referim la utilizarea naturala si nu fortata) iti garantam ca in timp iti vei imbunatati considerabil prezenta in cadrul motorului de cautare

Optimizeaza SEO site-ul web

Oare site-ul tau este complet optimizat? Contin toate paginile, postarile si fisierele tale media toate proprietatile si descrierile de care e nevoie? Care este viteza de incarcare a site-ului tau? Folosesti protocolul HTTPS? Sunt imaginile tale optimizate cu text alternativ? Toate aceste lucruri trebuie rezolvate cât mai repede cu putinta. Vestea buna este ca sunt destul de usor de reparat. Daca nu te pricepi la rezolvarea problemelor mentionate mai sus contacteaza-ne iar noi iti vom oferi suportul necesar in ceea ce priveste optimizarea SEO a site-ului tau.

Monitorizeaza link-urile care redirectioneaza catre site-ul tau

Verifica si monitorizeaza link-urile care redirectioneaza catre site-ul tau astfel incat sa te asiguri ca acestea provin din surse de calitate. Folosirea acestora intr-un mod gresit poate afecta foarte mult pozitia site-ului detinut. Google Webmaster Tools este un grup de unelte ideal care te poate ajuta sa faci acest lucru. Creeaza-ti un cont, iar Google iti va trimite o notificare de fiecare data cand suspecteaza ca un link care redirectioneaza catre site-ul tau este negativ si pentru care ai putea fi penalizat. Odata ce ai aflat acest lucru, poti sa ceri ca acel link sa fie sters.

Cam astea ar fi cateva lucruri care le-ai putea face pentru a-ti imbunatati traficul organic pe site. Daca nu le-ai inclus pana acum in strategia de optimizare SEO si online marketing incearca sa le adaugi deoarece site-ul tau reprezinta imaginea ta din mediul online care merita sa fie vazuta de cati mai multi utilizatori care cauta produsele si serviciile tale.