• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Cum poti creste traficul si audienta pe un blog

cresterea audientei pe blog

Cum poti creste traficul si audienta pe un blog

Daca vrei sa-ti cresti audienta pe blog, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci este sa-ti maresti lista de urmaritori. Un inceput bun ar fi ca un blogger sa-si abordeze prietenii si cunostiintele cu rugamintea de a se inscrie in lista lui de cititori. Dar lucrurile nu se opresc aici,  un blog trebuie optimizat in asa maniera incat sa atraga si alte persoane din mediul online. Mai jos am enumerat 4 metode prin care un blogger isi poate creste audienta si prin urmare lista de abonati/cititori.

1. Ar trebui sa oferi un premiu gratuit. Un cadou poate determina vizitatorii blogului tau sa-si introduca adresa de email in lista ta de abonati. Premiul nu poate fi doar un alt articol pe blog, trebuie sa fie mai mult de atat. Un raport de cateva pagini, un video, sfaturi sau orice credeti ca ar putea determina acel vizitator sa devina un cititor fidel al blogului tau.

2. Scrie articole cu continut de calitate. Majoritatea oamenilor viziteaza de multe ori un blog pana sa devina un cititor constant si implicit sa va ofere numele si adresa de email. Motivul pentru care cititorii se vor intoarce pe blogul tau este continutul acestuia, asadar studiati bine domeniul in care vreti sa va creati un blog si scrieti continut original si de calitate.

3. Scoateti in evidenta sectiunea in care utilizatorii se pot abona. Chiar daca sunt o multitudine de metode prin care sa acaparati mai multi cititori, cea mai viabila este prin introducerea datelor pe blogul tau. Cel mai indicat ar fi ca sectiunea in care utilizatorii se pot inscrie sa fie in partea de sus (stanga sau dreapta, in functie de locul unde aveti sidebar-ul instalat). O alta metoda buna este de a va instala un pop-up care va aparea intr-unul din colturile de jos ale ecranului, preferabil in dreapta. Conform studiilor popup-ul ar trebui sa apara in momentul in care cititorul se afla pe la jumatatea paginii, astfel el nu se va simti obligat sa se inscrie, fiind deja familiarizat cu continut tau.

4. Construieste-ti o prezenta solida pe mai multe retele sociale. Retele sociale sunt dovada publica a popularitatii tale. Cu cat aveti mai multe persoane care va urmeaza pe retelele sociale cu atat mai popular veti fi. Prin imbunatatirea prezentei pe retele sociale si blogul tau va beneficia de mai multi vizitatori si prin urmare de persoane care vor citi continutul blogului constant.

Implementarea acestor sfaturi nu vor aduce in prima faza o crestere dramatica a numarului de cititori dar in cateva luni veti simti o diferenta clara. In masura in care aveti nevoie de asistenta in ceea ce priveste creste traficului pe un blog sau site web va invitam sa vizitati site-ul nostru www.visudamarketing.ro.

Sursa imagine: Pixabay