• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Cele mai cunoscute platforme de email marketing

campanii newsletter

Cele mai cunoscute platforme de email marketing

Daca vrei sa construiesti o afacere stabila in mediul online este indicat ca printre alte unelte de marketing online sa folosesti si o platforma de email marketing. Alegerea platformei potrivite poate fi intr-adevar o provocare deoarece aceasta ar trebui sa se potriveasca cat mai bine cu nevoile companiei tale. Indiferent de alegere, folosirea unei platforme de email marketing este imperativa pentru succesul oricarei campanii de promovare desfasurata online. In articolul urmator vom da cateva exemple de platforme destinate trimiterii de email-uri, impreuna cu principalele caracteristici ale acestora.

Newsman

Este o platforma de email marketing romaneasca care ofera un serviciu accesibil de trimitere newsletter pe o infrastructura robusta in cloud. Migrarea de alt furnizor e gratuita, la fel si integrarile. Pentru partea de creare campanii de email, pune la dispozitie: editor de newsletter responsive drag & drop si html, galerie template-uri, blocuri predefinite, bannere editabile si imagini stock. Cam de toate sa faci rapid un newsletter sau sa importi unul. Se asigura livrabilitate sporita prin resurse dedicate, whitelisting, autentificare domeniu de trimitere si securizare SSL. Exista rapoarte extinse, segmentare, personalizare, automatizari si functii de refolosire newsletter, ab/testing, trimitere catre cei care nu au deschis sau trimitere la cea mai buna ora. Pentru site-urile ecommerce, produsele se pun usor in mail, via link si exista chiar si posibilitate de newsletter automat.

Aweber

Aceasta platforma de email marketing se numara printre cele mai populare, fiind folosita de multi dintre cei care vor sa isi promoveze afacerea pe internet. In masura in care vrei sa trimiti mailuri cu text, este foarte intuitia, avand toate uneltele necesare pentru a-ti segmenta audienta, pentru a trimite raspunsuri automate si pentru a extrage rezultatele campaniilor desfasurate. Din pacate platforma Aweber nu pune la dispozitia utilizatorilor un plan gratuit si poate sa devina destul de complicata utilizarea acesteia in masura in care vrei sa trimiti materiale video.

MailChimp

In cazul in care vrei sa trimiti emailuri frumoase, pline de elemente grafice atunci platforma MailChimp poate fi ideala pentru tine. Printre alte caracteristici interesante, aceasta platforma de email marketing iti permite sa-ti importi propiile sabloane. De asemenea iti ofera o multitudine de alte elemente interesante. In schimb, MailChimp poate fi o platforma destul de complicat de utilizat, mai ales din cauza sabloanelor predefinite care de multe ori lasa de dorit. Un lucru important legat de aceasta platforma este faptul ca ofera un plan gratuit.

Drip

LeadPages a cumparat firma Drip reusind sa transforme aceasta platforma in una din cele mai inovatoare. Chiar daca este o platforma destul de noua, putem avea incredere ca in masura in care a fost achizitionata de LeadPages, inseamna ca are potential. Aceasta platforma reprezinta o optiune mai accesibila din punct de vedere financiar pentru utilizatorii care nu isi permit aplicatii precum Infusionsoft.

MadMimi

Aceasta platforma este foarte intuitiva si are un design aparte, fiind mai mult decat potrivita pentru persoanele creative. Chiar daca nu ofera foarte multe atunci cand vine vorba de analiza, MadMimi pune la dispozitie cateva unelte de raportare foarte interesante. 

iContact

Multi utilizatori considera ca platforma iContact cea mai performanta atunci cand vine vorba de configurarea si lansarea campaniilor de email marketing. Printre caracteristicile acesteia se numara ghidul care te ajuta pas cu pas sa configurezi si lansezi o campanie, multitudinea de sabloane predefinite si multe modalitati de raportare. 

Infusionsoft

Aceasta platforma are un grad mare de complexitate, oferind cam tot ce ai nevoie pentru a desfasura o campanie de email marketing, dar din pacate pentru a beneficia de toate aceste super caracteristici trebuie sa platesti un pret destul de ridicat. Infusionsoft este o platforma dedicata companiilor mari, care isi permit alocarea unui buget ridicat promovarii online. In schimb, iti ofera toate uneltele de care ai nevoie atunci cand vine vorba de tintire, segmentare sau raportare. 

Simplero

Aceasta platforma de email marketing este considerata ca fiind o solutie ideala pentru utilizatorii care cauta mai multe servicii incluse intr-unul singur. In acelasi timp, Simplero este si o platforma foarte usor de utilizat. Folosind-o vei avea la dispozitie atat posibilitatea de segmentare sau personalizare a listei de email-uri cat si multe alte functii de trimitere de raspunsuri automate.

Cea mai buna metoda de a alege o platforma de email marketing este sa iti notezi ceea ce doresti ca aceasta sa-ti ofere si sa stabilesti exact bugetul pe care il ai. Dupa ce ai in fata toate aceste informatii suntem convinsi ca una din platformele mentionate in acest articol se va potrivi cu necesitatile afacerii tale. De asemenea, daca ai nevoie de configurarea si lansarea viitoarelor tale campanii de acest tip, te invitam sa accesezi pagina dedicata serviciilor de email marketing de pe site-ul nostru.