• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Ce este si la ce foloseste “indemnul la actiune”

indemn la actiune

Ce este si la ce foloseste “indemnul la actiune”

Ce inseamna un indemn la actiune / call to action? Cum poate fi acesta folosit pentru a imbuntati rezultatele campaniilor de online marketing pe care vrei sa le desfasori? In acest articol ne-am hotarat sa vorbim putin despre acest concept si de asemenea sa iti oferim cateva sfaturi cu privire la felul in care te poti folosi de acesta in strategiile tale de promovare web.

Ce este un “indemn la actiune”?

Un indemn la actiune reprezinta o sugestie facuta catre audienta sau vizitatorii site-ului tau cu scopul de a face un anumit lucru. In mediul online acesta ia deobicei forma unui buton, care odata apasat, redirectioneaza vizitatorul catre o destinatia tintita. Acest buton poate fi unui de genul: “Contacteaza-ne”, “Cumpara acum”, “Download”, etc..

Acum ca am explicat ce reprezinta conceptul de indemn la actiune, iti vom oferi cateva sfaturi de utilizare a acestuia.

Foloseste culori care ies in evidenta

Pentru ca un buton care reprezinta un indemn la actiune sa fie eficient, foloseste in structura acestuia culori care ies in evidenta. Acestea pot fi orice nuante atata timp cat sunt in contrast cu restul continutului de pe site. Testeaza mai multe culori si vezi care functioneaza cel mai bine.

Foloseste diferite forme

La fel ca si in cazul culorilor, incearca sa creezi butoane de diferite forme. Mentionam din nou, acestea trebuie sa iasa in evidenta astfel incat vizitatorii sa stie ca trebuie sa dea click. Testeaza si in aceasta etapa care forma te avantajeaza mai mult… patrat, dreptunghiular, rotunjit, oval, etc..

Fi creativ

Pe langa sfaturile de mai sus, te poti juca putin si cu grafica din jurul butonului. Acesta poate fi inconjurat de diferite elemente care sa-l scoata si mai mult in evidenta. Totodata incearca sa nu exagerezi, intr-adevar indemnul la actiune trebuie sa fie evidentiat dar sa nu fie enervant.

Daca ai nevoie de mai multe sfaturi cu privire la felul in care poti implementa pe site-ul tau indemnuri la actiune, te rugam sa ne contactezi iar noi iti vom face o analiza gratuita a site-ului si-ti vom oferi sfaturi cu privire la felul in care iti poti imbuntati imaginea in mediul online.