• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Câteva cuvinte despre marketing viral

marketing viral

Câteva cuvinte despre marketing viral

Conceptul de marketing viral pare pentru majoritatea dintre noi doar un vis imposibil de atins sau o metoda de marketing care consta într-o serie de strategii super secrete, care ar trebui sa conțină și postarea de pisicuțe drăguțe pe Facebook. Ei, nu este chiar așa cum crezi…dar ca sa nu intram în foarte multe detalii, haideți pentru început sa descoperim mai multe informații despre ce înseamnă defapt marketing viral.

Marketing-ul viral este reprezentat de orice strategie care încurajează cititorii sa distribuie conținutul citit, ajungând astfel sa fie vizualizat de un număr foarte mare de persoane. Este numit viral deoarece numărul de vizualizări pe care le înregistrează materialul distribuit este atât de mare încât se poate spune ca se răspândește mai repede decât un virus. Desigur, acest concept este cunoscut și sub alte denumiri, una dintre ele fiind „buzz marketing”. Marketing-ul viral este cel care provoacă cea mai mare doza de emoții.

Și acum haideți sa ne îndreptam atenția spre una dintre cele mai bune strategii de acest tip. O astfel de strategie a fost aplicata de cei de la Google, atunci când au decis sa lanseze noul lor email. Ideea era ca Gmail sa ofere un serviciu gratuit și oarecum secret, unde utilizatorii sa se înscrie doar pe baza de referința, determinându-i în cele din urma pe ceilalți sa ceara sa le fie trimise invitații pentru a se înscrie și ei. Aceasta strategie aplicata de renumita companie a înregistrat un succes extraordinar, care pana la urma a propulsat clientul de email, Gmail, în topul celor mai preferate servicii de acest tip.

Exista o mulțime de strategii de marketing online care pot ajunge virale. Trebuie doar sa te gândești foarte bine la mesajul pe care vrei să-l transmiți și la felul în care acesta ar trebui prezentat. Inclusiv astăzi sunt o mulțime de companii care lansează campanii de marketing ale căror mesaje ajung ulterior virale. Dacă te-ai hotărât în privința unei campanii de promovare, dar încă nu ești convins cum sa o faci, te invitam să ne contactezi iar noi vom face tot posibilul să-ți oferim sfaturile necesare, care ulterior sa transforme mesajul pe care vrei să-l promovezi într-unul viral.