• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Backlink-urile si importanta acestora pentru SEO

backlink si link building

Backlink-urile si importanta acestora pentru SEO

Tinand cont ca backlink-urile sunt foarte importante din punct de vedere al optimizarii SEO a unui site, ne-am hotarat sa cream un articol care sa descrie putin mai pe larg ce sunt backlink-urile si de ce joaca acestea un rol important in pozitionarea site-ului tau in cadrul motoarelor de cautare. Constructia de link-uri care redirectioneaza catre site-ul tau este un proces de lunga durata care necesita foarte multa rabdare, dar inainte de a deschide acest subiect haide sa aflam cateva informatii despre conceptul de backlink.

Ce este un backlink

Un backlink reprezinta o legatura catre site-ul tau afisata pe alt site. Backlink-ul mai este cunoscut si sub denumirea de inbound link. Mai exact, orice link care apare pe alte bloguri sau site-uri si care redirectioneaza catre site-ul tau se numeste backlink. Acestea fiind spuse, vom prezenta incontinuare cateva detalii despre cum poti obtine backlink-uri.

Constuctia de backlink-uri

In primul rand trebuie sa nu uitam ca daca vrem sa fim bine pozitionati pe Google, printre altele trebuie sa avem atat continut de calitate cat si link-uri care redirectioneaza catre domeniul nostru pe site-uri relevante, care la randul sa aiba un page rank cat mai bun. In ultimul update, Google a creat cateva reguli destul de stricte cu privire la constructia backlink-urilor. Acest update sugereaza ca, pentru a te pozitiona cat mai bine pe Google pentru cuvintele cheie pe care le folosesti, cel mai important in constructia de backlink-uri este ca acestea sa fie cat mai relevante. Deci cand vrei sa postezi link-uri, trebuie sa gasesti domenii cat mai apropiate de nisa din care site-ul tau face parte. Odata ce ti-ai pus numele domeniului tau pe alte site-uri, cand Google va indexa acel site va scana si link-ul catre site-ul tau si prin urmare iti va oferi mai multa incredere. In concluzie, cu cat vei avea mai multe link-uri cu atat vei fi pozitionat mai bine pe Google.

Cand vine vorba despre construirea de link-uri exista doua metode: una care este mai lenta dar sigura si una rapida care consta in spamming.

Daca alegi calea mai lenta dar sigura, vei vedea o crestere a traficului pe site in timp si nu vei risca sa fi penalizat, iar pozitia ta se va imbunatati in cadrul motorului de cautare intr-un mod constant.

A doua metoda a functionat pana acum si inca functioneaza dar doar pana la un punct. Aceasta metoda presupune ca iti trimiti linkul catre sute de site-uri cu o autoritate joasa, iar acestea din urma vor redirectiona catre site-ul tau. In acest caz, Google te va pozitiona mai bine, dar doar pentru o scurta perioada de timp.

Sper ca acest articol a facut putina lumina in ceea ce priveste backlink-urile si importanta acestora pentru orice strategoe SEO. Daca doresti sa te ajutam cu constructia de backlink-uri te invitam sa vizitezi pagina dedicata acestui serviciu de pe site-ul nostru.