• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Avantajele utilizarii videoclipurilor in email marketing

video email marketing

Avantajele utilizarii videoclipurilor in email marketing

Materialele video nu sunt ceva nou atunci cand vine vorba de utilizarea acestora in campaniile de email marketing. Dar pe masura ce timpul trece folosirea clipurilor video a devenit o metoda tot mai aplicata atunci cand vine vorba de a te adresa catre lista ta de abonati.

Tot mai multe firme din mediul online isi creeaza videoclipuri de prezentare pentru produse, servicii sau chiar pentru site-ul detinut. Un material video poate atrage mult mai usor potentiali clienti fata de un text sau o imagine.

Conform unui studiu realizat destul de recent, cuvantul “video” folosit in titlul unui email mareste rata de deschidere a acestuia cu pana la 20%. De asemenea poate mari procentajul de click-uri date in email cu pana la 65% si reduce procentajul de persoane care se dezaboneaza de la newsletter cu pana la 20%. Un alt studiu, de data aceasta realizat de cei de la Forbes, sustine ca aproximativ 59% din directorii marilor companii prefera sa vizualizeze un videoclip in email decat sa citeasca un text.

Prima lupta pe care o duci atunci cand faci o campanie de email marketing este ca utilizatorii sa-ti deschida email-ul. Asadar, daca folosesti cuvantul “video” in titlu iti imbunatatesti sansele sa realizezi acest lucru. Interesul marit fata de materialele video este din cauza ca un clip de prezentare poate caracteriza un produs sau serviciu intr-un mod mult mai prietenos si interactiv.

In concluzie, utilizarea materialelor video in campaniile de email marketing poate face o foarte mare diferenta, atat prin posibilitatea cresterii ratei de conversie cat si prin felul in care brandul tau este perceput.

De asemenea, un videoclip creat pentru un serviciu sau produs evidentiaza si faptul ca firma pe care o reprezinti a investit capital pentru realizarea acestuia, ceea ce poate imbunatati parerea potentialilor clienti despre brandul pe care il reprezinti.

Asadar, incearca sa cresti increderea audintei tale fata de brandul detinut prin crearea de materiale video si includerea acestora in campaniile de email marketing.