• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Avantajele unei campanii de marketing pe Facebook

Avantajele unei campanii de marketing pe Facebook

Avantajele unei campanii de marketing pe Facebook

Cu siguranta ti-ai pus cel putin o data intrebarea:

De ce ar trebui sa investesti in publicitate pe Facebook?

Exista multe beneficii care ti le poate aduce o asemenea campanie.

In primul rand aceasta platforma este ideala pentru a-ti mari vizibilitatea brandului, generand in acelasi timp pontetiali clienti.

Totodata, multumita multiplelor optiuni existente, iti poti optimiza postarile cu scopul de a obtine performante cat mai mari.

Iar acum probabil te intrebi ce avantaje iti poate oferi platforma Facebook atunci cand vrei sa implementezi o campanie de marketing online?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare am hotarat sa rezumam toate datele in 5 puncte importante:

Tintirea audientei

Poti ajunge intr-un mod destul de simplu la un public potrivit exigentelor tale de marketing. Multumita geolocalizarii, poti selectiona o anumita localitate sau zona si sa promovezi articolul tau doar in zona interesata.

De asemenea, poti tinti si pe baza preferintelor cerute de catre utilizatori. Pe langa acest lucru, avand si functia de remarketing, ai posibilitatea sa afisezi anuntul tau doar utilizatorilor care ti-au vizitat site-ul, dar nu au avut o actiune determinata pe acesta (nu au completat formularul de contact, nu au apasat pe butonul “Cumpara”, etc.)

Pret unei campanii de marketing pe Facebook

Pretul unei campanii de marketing pe Facebook este destul de accesibil, fiind un instrument utilizat de catre o multime de companii. Astfel, renumita platforma de Social Media reprezinta un instrument de marketing foarte eficient care permite sa efectuezi investitii calculate cu un buget accesibil.

In general, ROI-ul (Return on Investement) pe Facebook este unul pozitiv, ceea ce insemna ca profitul generat de publicitate este superior cheltuielor sustinute pentru a sponsoriza campania.

Viralitatea

O postare de calitate, cu un continut pertinent si interesant, poate fi distribuita de multe ori, ajungand astfel foarte cunoscuta. Asadar, daca postezi continut atragator ai sanse foarte mari ca acesta sa devina viral cu ajutorul altor utilizatori care-l distribuie si redistribuie in alte locatii de pe Facebook (cronologie, grupuri, etc.)

Analiza datelor

Multumita instrumentelor de analiza pe care Facebook le pune la dispozitie ai posibilitatea sa monitorizezi performantele si rezultatele obtinute in mod precis si punctual. Vei putea cunoaste numarul exact de persoane care au vazut, au dat click, au distribuit si comentat la postarea ta, verificand in acelasi timp o multime de alte date printre care se numara si si rata de conversie.

Continutul postat pe Facebook

Un alt avantaj al retelei de socializare Facebook este ca iti ofera sansa de a posta continut de mai multe feluri: imagini, videoclipuri, slideshow, carusele fotografice, etc. De asemenea, ai posibilitatea de a-ti structura bine postarea pentru a atrage cat mai multi potentiali clienti. Astfel, poti folosi elemente precum: texte atragatoare, headlines, emoji, indemnuri la actiune / call to action si multe altele.

Combinand toate aceste informatii ai posibilitatea sa realizezi o campanie de Social Media Marketing si prin urmare sa atragi potentiali clienti direct de pe renumita retea de socializare.

Bineinteles, daca vrei sa-ti maresti portofoliul de clienti intr-un mod profesional, dar nu ai timpul necesar sa te ocupi de o asemenea campanie, noi iti stam la dispozitie. Prin urmare, te invitam sa descoperi toate detaliile despre serviciile noastre de Social Media Marketing, iar daca ai intrebari sau nelamuriri, contacteaza-ne si vom concepe impreuna strategia cea mai potrivita pentru a-ti imbunatati prezenta in mediul online si totodata pentru a-ti mari portofoliul de clienti.