• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

Afla cum poti sa-ti imbunatatesti traficul organic pe Facebook

facebook marketing

Afla cum poti sa-ti imbunatatesti traficul organic pe Facebook

Ai observat o scadere in traficul organic pe pagina ta de Facebook? In cazul acesta dorim sa te anuntam ca nu esti singurul. Incepand cu anul 2013 si pana in prezent, traficul organic catre paginile business de pe renumita retea de socializare a scazut cu peste 80%. De ce s-a intamplat asta? Pai exista doua motive:

1. Facebook este o retea de socializare care s-a dezvoltat foarte repede si pe care la ora actuala exista pe langa pagina ta de fani, inca aproximativ 20 de milioane de pagini business care sunt in competitie cu a ta.

2. Al doilea motiv se rezuma strict la bani. Facebook face bani daca platesti ca postarile tale sa fie vazute de mai multi utilizatori.

Asadar in randurile urmatoare vom oferi doua sfaturi care te pot ajuta la cresterea traficului organic pe pagina ta de Facebook.

Posteaza continut de calitate

Facebook tine cont foarte mult de postarile care au relevanta pentru utilizatori si sunt formate din continut de calitate. Cand se decide care postari ajung in newsfeed, numarul de aprecieri, de distriburi si de click-uri isi spune cuvantul. De asemenea, Facebook decide care postari sunt de calitate si in functie de numarul de vizite facute pe pagina ta de catre alti utilizatori. Asadar, imbunatatirea traficului organic este direct proportionala cu calitatea continutului.

Nu exagera cu continutul promotional

Nu e nimic rau in a posta materiale promotionale, pana la urma majoritatea firmelor care au pagini business pe Facebook pentru asta sunt aici. Dar, paginile pe care se gaseste prea mult continut promotional pot sa inregistreze o scadere in ceea ce priveste traficul organic. Tine minte, Facebook afiseaza continut bazat pe interesele utilizatorilor, nu pe intentiile celor care il posteaza.

Bineinteles in postarile pe care le publici nu uita sa incluzi si imagini sau link-uri iar continutul postat sa fie cat se poate de original.

Tine cont de toate astea si iti vei spori sansele de a-ti creste traficul organic de pe pagina de Facebook.