• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

8 lucruri care trebuie facute inainte de lansarea unui site

Lucruri care trebuie facute inainte de lansarea unui site

8 lucruri care trebuie facute inainte de lansarea unui site

Inainte de a lansa un site in mediul online trebuie neaparat sa te asiguri ca totul este bine pus la punct. Cu siguranta iti va fi folositor sa ai o lista care sa contina ce trebui sa faci inainte de lansare. Articolul ce urmeaza iti va oferi cateva sfaturi care ar trebui sa le implementezi inainte de lansarea unui site.

Asigura-te ca fisierul favicon exista

Favicon-ul iti da posibilitatea de a-ti afisa logo-ul in tab-ul sau fereastra din browser in care site-ul tau se va deschide. Este de asemenea salvat impreuna cu bookmark-ul. Astfel utilizatorii vor putea identifica mult mai usor paginile favorite care apartin site-ului tau.

Verifica titlurile si continutul meta

Titlul paginii tale este unul din cele mai importante elemente SEO si indica ce anume contine pagina respectiva. Asigura-te ca este diferit pentru fiecare pagina si ca reprezinta informatiile oferite. Descrierea meta este si ea importanta pentru SEO asadar este o idee buna ca aceasta sa fie folosita. De asemenea meta descrierea reprezinta textul pe care il afiseaza Google in rezultate la cautari asadar foloseste-o cu cap si compune cate una pentru fiecare pagina a site-ului tau.

Verifica functionalitatea site-ului in toate browserele

Este foarte important ca site-ul tau sa functioneze in toate browserele. Nu trebuie sa fie perfect pana la ultimul detaliu, dar este necesar ca toate functiile sa fie bine puse la punct iar vizitatorul sa nu observe nici o problema. Cele mai populare browsere pe care ar trebui sa faci teste sunt: Internet Explorer 6, 7 si 8, Firefox, Safari, Chrome si Opera.

Asigura-te ca textul este corect fara greseli

Verifica cu atentie tot textul de pe site. Cere unui prieten sa il citesca si el. Tot timpul se va mai gasi cate ceva ce trebuie schimbat sau imbunatatit. Vezi daca nu gasesti o modalitate de a reduce marimea textului fara sa modifici ceea ce transmite. Transforma textele foarte lungi in paragrafe mai scurte. Adauga titluri clare si utilizeaza liste pentru ca vizitatorului sa ii fie usor sa gaseasca ceea ce doreste. Nu uita de textul dinamic si de indemnuri la actiune.

Nu uita de link-uri

Verifica toate link-urile de pe site. Asigura-te ca logo-ul redirectioneaza catre prima pagina a site-ului. De asemenea gandeste-te la felul cum functioneaza link-urile tale. Este evident ca sunt link-uri? Acestea ar trebui sa fie evidentiate in comparatie cu restul textului de pe pagina. Nu sublinia alte texte care nu sunt link-uri deoarece utilizatorii pot sa devina confuzi.

Verifica functionalitatea site-ului

Testeaza toate elementele de pe site. Daca ai un formular de contact, testeaza-l si vezi ce primesti in urma completarii acestuia. Incearca sa convingi alte persone sa iti testeze site-ul, nu doar pe cei din familie sau pe prieteni ci si pe alti utilizatori care fac parte audienta tintita. Astfel vei observa o multitudine de lucruri si vei vedea cum este site-ul folosit de catre vizitatori.

Unelte de monitorizare

Instalarea diferitelor unelte de monitorizare este foarte importanta deoarece iti ofera acces la anumite statistici care iti pot arata performanta site-ului sau rata conversiilor. Poti sa verifici numarul vizitatorilor zilnici sau lunari precum si multe alte date importante. Google Analytics este una din uneltele ideale care servesc in acest scop.

Copie de siguranta

Ar trebui sa iti pui la punct o strategie de back-up mai ales daca site-ul tau functioneaza cu ajutorul unei baze de date. Daca folosesti WordPress, instaleaza plugin-ul WordPress Database Backup care iti va trimite email-uri automate cu backup-uri facute asupra site-ului.

Daca reusesti sa te ocupi de aceste lucruri inainte de lansarea unui site deja ai facut cativa pasi inainte. Tine minte, site-ul tau este imaginea companiei tale in mediul online asadar ar trebui sa functioneze cat se poate de bine.