• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

7 motive pentru care site-ul tau trebuie sa fie responsive

design responsive SEO

7 motive pentru care site-ul tau trebuie sa fie responsive

Crearea unui site adaptabil pentru smartphone-uri si tablete este ceva destul de important in ziua de azi. In prezent nu mai e nevoie sa ai 2 site-uri, unul pentru calculatoare si laptop-uri si altul pentru terminalele mobile; trebuie sa ai un singur site care sa se adapteaza oricarui browser si oricarei rezolutii. Bazandu-ne pe acestea, ne-am hotarat sa va spunem 7 motive pentru care orice site web trebuie sa aiba un design responsive.

1. Din motive de indexare – SEO

Cand site-ul tau este responsive, motoarele de cautare il vor pozitiona mai in fata. Exista mai multi factori pentru care se intampla acest lucru, unul dintre ei fiind structura codului care este mai usor de indexat.

2. Google iubeste site-urile responsive

Incepand cu 2015 Google a inceput sa livreze la rezultate in urma cautarilor site-urile responsive in fata celor carora le lipseste acest factor. Doar acest lucru ar trebui sa va convinga de necesitatea ca un site sa fie adaptabil la toate rezolutiile.

3. Continutul site-ului este accesibil cand esti in miscare

Daca doresti ca utilizatorii sa citeasca continutul site-ului tau, acesta din urma trebuie sa fie disponibil pentru toate terminalele mobile. Conform unui sondaj, peste 60% din persoanele care citesc articole pe blog-uri, o fac folosind o tableta sau un smartphone.

4. Majoritatea oamenilor detin un terminal mobil

Un procentaj mare dintre personalele care acceseaza internetul folosesc un terminal mobil pentru a naviga pe retele sociale, a cauta un punct de interes sau a citi ce ii intereseaza. Pentru a te adresa la acest public e necesar ca site-ul tau sa fie responsive.

5. Imbunatatirea experientei utilizatorului

Interfata unui site responsive este mult mai prietenoasa si accesibila, meniul este mai bine structurat, unele aspecte sunt mai bine evidentiate, ceea ce inseamna o imbunatatire majora in ceeea ce priveste experienta utilizatorului. Cand utilizatorii sunt multumiti de experienta avuta pe un site exista o sansa foarte mare ca acestia sa se revina. Reintoarcerea vizitatorilor pe un site duce la o mai buna optimizarea a acestuia in cadrul motoarelor de cautare.

6. Compatibilitatea cu toate browserele

Un lucru foarte important la un site cu design responsive este ca acesta e compatibil cu toate browserele si terminalele. Cand vizitezi un site de pe un terminal mobil, acesta trebuie sa aiba butoane usor de accesat si sa fie usor de navigat.

7. Competitia ta are site cu design responsive

Trebuie sa fim realisti ca multa lume care detine un site il transforma sau l-a transformat deja intr-unul adaptabil la toate rezolutiile. Daca nu vei face si tu acest lucru, vei pierde in fata competitiei si vei inregistra din ce in ce mai putini vizitatori.

Daca site-ul pe care il ai nu este inca responsive ar trebui sa iei in calcul transformarea acestuia intr-un adaptabil la toate rezolutiile. Nu este un proces complicat, se poate rezolva cu ajutorul catorva linii de cod sau cu un plugin. In masura in care doresti sa afli daca site-ul tau este responsive sau ai nevoie de asistenta in transformarea acestuia intr-unul compatibil cu toate terminalele mobile, te invitam sa ne contactezi, iar noi iti vom oferi suportul necesar pentru ca site-ul tau sa devina unul cu design adaptabil.