• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

7 instrumente SEO pe care ar trebui sa le folosesti

instrumente SEO

7 instrumente SEO pe care ar trebui sa le folosesti

La ora actuala există peste de 1,2 miliarde de site-uri in întreaga lume, prin urmare poate fi o adevarata provocare sa redirectionezi trafic pe un site, iar dacă mai si esti începător în SEO acest lucru poate fi aproape imposibil.

În cazul în care cauti pe Google sau pe orice alt motor de căutare care sunt cele mai bune instrumente pentru SEO vei găsi sute de instrumente diferite care datorită numarului mare te pot coplesi foarte repede.

Prin urmare, în articolul de azi in loc sa facem o listă mare de instrumente SEO, vom dezvălui 7 din cele mai bune unelte care te pot ajuta sa aduci traficul de care ai nevoie pe site-ul tău.

1. Planificatorul de cuvinte cheie Google

Google Keyword Planner este un instrument gratuit care te ajută să găsesti volumul de căutare pentru diferite cuvinte cheie sau expresii relevante afacerii tale. Tot ce trebuie să faci este sa introduci un cuvânt sau un grup de cuvinte cheie în aplicație iar aceasta îți va afisa mai multe expresii si statistici utile în doar câteva secunde.

2. Google Analytics

Eforturile de marketing online sunt aproape inutile dacă nu știi ce funcționează și ce nu. Google Analytics iti permite să afli care dintre paginile de pe site-ul tau au nevoie de atenție și care dintre aceste pagini au cea mai mare sansa de a aduce conversii. Mai mult decât atât, după analizarea datelor, ar trebui sa poti înțelege mai bine vizitatorii site-ului tau și modul în care acestia interacționează cu afacerea ta.

3. Consola de cautare Google

Google Search Console ofera singura modalitate de a privi în spatele cortinei și de a obține o idee despre modul în care Google vede site-ul tau. Aceasta aplicație îți va trimite notificări despre penalizările pe care le-a primit site-ul tău și totodata îți va oferi multe alte functii care te pot ajuta la imbunatatirea acestuia.

4. Copyscape

Copyscape este un sistem de verificare a plagiatului online care iti permite să descoperi continutul duplicat sau sa verifici dacă exista text asemănător și în altă parte în mediul online. Dacă introduci o adresa URL a unui site sau blog, aceasta aplicatie îți va arata unde mai apare pe internet continutul de pe acel link. Pentru a avea un site indexat intre primele rezultate la cautari în cadrul motoarelor de cautare este important ca textul de pe acesta sa fie cât se poate de original.

5. Serps Rank Checker

Acesta este un alt instrument eficient care ar trebui folosit în strategia SEO. Cu ajutorul acestuia poti verifica poziția cuvintelor cheie pe Google sau Yahoo. Tot ce trebuie să faci este sa introduci URL-ul site-ul, expresiile cheie și țara, iar acest instrument va genera un raport cu pozitia cuvintelor introduse.

6. Sitemap XML

Sitemap XML te ajuta sa construiesti harta site-ului tau. Un sitemap este un fișier în care sunt listate toate paginile unui site. Astfel vei permite motorului de căutare sa stie câte pagini web ai pe site.

Tot ce trebuie să faci este să introduci URL-ul site-ului și alți câțiva parametri iar acest instrument va crea un fisier de tip sitemap care apoi îl poți încărca pe server sau în Google Webmaster Tools.

7. Google PageSpeed

Acest instrument măsoară viteza și gradul de utilizare a site-ului tau atât pe dispozitivele mobile cât și pe desktop. Aici vei introduce adresa URL a site-ului tau și vei primi un raport care îți va spune viteza de încărcare a site-ului. Totodata aplicația îți ofera și alte sfaturi despre cum ai putea sa îți imbunatatesti site-ul.

Cam astea ar fi cele mai importante instrumente SEO pe care le-ai putea folosi pentru început. Exista multe alte aplicații, care te pot ajuta in strategia SEO pe care vrei sa o aplici, despre care vom vorbi în articolele următoare. De asemenea, dacă ai nevoie de suport în utilizarea aplicatiilor mentionate mai sus te invitam să ne contactezi.