• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

4 greseli care trebuie evitate atunci cand ai un blog

blogging social media

4 greseli care trebuie evitate atunci cand ai un blog

Exista foarte multi factori care determina un blog sa aiba succes in mediul online. Dupa un studiu de caz facut la peste 250 de bloguri romanesti ne-am hotarat sa scriem un articol care explica 4 greseli ce trebuie evitate cu orice pret atunci cand ai un blog.

1. Nu iti pasa de design-ul blogului

Design-ul unui blog este extrem de important dar multi bloggeri il ignora spunand ca cel mai important factor este continutul. Intr-adevar continutul este foarte important deoarece acesta atrage vizitatorul dar primul lucru care va fi observat atunci cand un utilizator viziteaza un blog este aspectul acestuia. Daca ai multe sidebar-uri cu o multime de widget-uri inutile sau o gramada de reclame care se imprastie pe tot ecranul vei crea confuzie in randul cititorilor iar acestia in cele din urma vor pleca pe alte site-uri cu interfata mai prietenoasa. Incearca sa mentii lucrurile cat mai simple cand vine vorba de design.

2. Copiezi articole de pe alte bloguri

Unul dintre ingredientele succesului atunci cand esti blogger este sa ai idei originale. Copiatul articolelor de pe alte bloguri nu-ti va aduce nici un pic de succes, ba din contra te va defaima. Ar trebui sa incerci sa produci continut original si de calitate. Fiecare blogger trebuie sa aiba stilul lui, acesta fiind alcatuit din factori precum felul de exprimare sau structura textului. Asadar, atunci cand cineva iti citeste mai multe articole de pe blog, sa isi poata da seama ca au fost scrise de aceiasi persoana. In schimb, ceea ce poti sa faci este sa te inspiri din articolele altora. Daca nu ai idei, citeste alte bloguri sau chiar si comentariile facute la articole deoarece si de acolo poti sa extragi o multitudine de idei.

3. Nu ai un scop bine pus la punct

Pentru a atinge scopurile dorite trebuie ca in primul rand sa le definesti. Aici nu vorbim de scopuri cum ar fi sa ajungi sa faci din blogging 2000 de lei pe luna. Incearca sa iti stabilesti niste scopuri precum sa lasi un anumit numar de comentarii cu link pe alte site-uri/bloguri sau sa distribui un anumit numar de articole pe retelele sociale. Oricare ar fi scopurile tale, trebuie sa ti le definesti exact pentru a nu te pierde pe drum.

4. Scrii articole despre orice iti trece prin cap

Orice blogger are si alte interese in afara de blogging si nu exista nimic rau in asta. Dar tineti minte ca un blog nu este un jurnal de activitati asa ca pastrati cat mai departe de acesta alte subiecte decat cele care sunt legate de domeniul din care blogul face parte.

Cam astea sunt lucrurile negative pe care le-am observat de-a lungul studiului nostru.

Un ultim lucru care dorim sa-l mentionam este ca pentru a-ti asigura o prezenta proeminenta in mediul online este necesar ca pe langa site-ul detinut sa ai si un blog pe care sa postezi cat de des posibil noutati din domeniul reprezentat. Nu numai ca vizitatorii blogului te vor percepe ca si o autoritate in domeniu dar iti vei si imbunatati prezenta in cadrul motoarelor de cautare.

Daca nu ai timp suficient pentru a face acest lucru, te informam ca iti putem oferi asistenta in promovarea imaginii tale in mediul online, prin servicii profesionale de blogging si campanii de promovare pe retelele sociale.

Afla totul despre serviciile noastre de Blogging & Social Media.

Sursa imagine: Pixabay