• Online, pe Retelele Sociale, in Romania
  • +40 724 790 790
  • office@visudamarketing.ro

11 sfaturi oferite de experti in social media marketing

social media marketing

11 sfaturi oferite de experti in social media marketing

Retelele sociale au devenit intr-un timp relativ scurt o resursa importanta cand vine vorba de implementarea unei strategii de marketing online. Toate afacerile care doresc sa-si imbunateasca prezenta in mediul online sau incearca sa-si promoveze produsele si serviciile ar trebui sa foloseasca puterea oferita de social media.

Mai jos am adunat 11 sfaturi oferite de experti in social media in ceea ce priveste utilizarea in scopuri de marketing online a retelelor sociale.

1. Posteaza regulat. Cu cat adaugi mai des continut pe retelele sociale cu atat vei beneficia de mai multa incredere din partea audientei tale.

2. Posteaza continut relevant. Asigura-te ca materialele pe care le adaugi pe paginile si profilele de pe retelele sociale definesc identitatea brandului tau.

3. Adauga continut original. Daca vrei sa iesi in evidenta cu adevarat va trebui sa postezi continut original. Acesta iti va aduce cele mai mari beneficii in ceea ce priveste imaginea brandului detinut.

4. Distribuie continut. O metoda buna de a arata audientei ca te pricepi la domeniul pe care il reprezinti este sa distribui continut relevant de pe alte pagini.

5. Foloseste si retelele sociale mai mici. Testeaza care este cea mai benefica retea de socializare pentru afacerea ta. Asadar include in strategia de social media si Pinterest, Tumblr, Snapchat, etc..

6. Fa-te util. Raspunde la comentariile pe care le inregistrezi pe Facebook, Twitter si alte retele sociale. Fi implicat cand vine vorba de intrebari din partea audientei.

7. Invata din greselile facute. Analizeaza postarile facute pe retelele sociale si observa ce anume atrage o mai mare audinta. Invata ce tip de continut atrage mai multa lume pe profilele tale si foloseste-l in scopuri constructive.

8. Nu umbla dupa aprecieri si distribuiri. Incearca sa iti abordezi audienta prin metode care ii determina sa interactioneze si sa faca conversatii. Daca cititorilor le place continutul tau cu siguranta il vor si distribui.

9. Studiaza competitia. Investigheaza strategiile de social media marketing pe care competitia le foloseste iar daca sunt de succes incearca sa le adaptezi si la planul tau de marketing online.

10. Creeaza un video. Orice afacere poate fi reprezentata intr-un material video. Creeaza un videoclip pentru afacerea ta deoarece acesta iti poate imbunatati considerabil prezenta pe internet.

11. Posteaza imagini originale. Incearca sa creezi materiale grafice originale. Acestea atrag mult mai multi vizitatori decat imaginile luate de la altii.

Sursa imagine: Pixabay