web-design

10 sfaturi pentru un website securizat

10 sfaturi pentru un website securizat

Sunt foarte multe lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare in momentul in care te hotarasti sa iti construiesti un website. Totodata, dupa ce l-ai constuit iti vei da seama ca sunt inca mult mai multe lucruri de facut, printre care se numara si securitatea acestuia. Tinand cont de asta, am hotarat ca in acest articol sa dezvaluim ce anume ar trebui sa faci inainte, in timpul si dupa construirea unui website pentru ca acesta sa fie securizat.

Alege o platforma potrivita

Sunt o multime de platforme pe care poti sa le alegi pentru constructia site-ului tau. Alege una care este populara deoarece s-ar putea sa fie destul de securizata de la bun inceput. O alegere buna ar fi WordPress, platforma care pe langa securitate iti ofera si gazduire.

Alege o firma de gazduire buna

O alta problema cu care te vei confrunta este alegerea firmei care iti va oferi gazduire pentru domeniul tau. Alege cu grija deoarece aici vor fi stocate toate fisierele tale si este important ca serverele lor sa fie sigure si bine securizate.

Fa un plan de la bun inceput

Informeaza-te din timp despre ce inseamna securizarea site-ului tău, chiar inainte de a începe să-i faci design-ul. Toate lucrurile contează, începând de la numele ales, parolele folosite si optiunile de navigare.

Adauga un WAF site-ului tau

Acesta este cunoscut ca o aplicatie firewall care poti sa o adaugi pe site-ul tau ca sa te ajute sa te protejezi de multe probleme. WordPress are o gramada de plugin-uri pe care le poti folosi pentru o mai buna securitate.

Cumpara un certificat SSL

Acest serviciu va trebui sa il achizitionezi de la firma ta de gazduire. Certificatul SSL are grija ca toate datele care trec prin servere sau browsere sa fie private. Acesta este esential pentru site-ul tau mai ales daca o sa ai instalat un cos de cumparaturi sau un formular în care utilizatorii își introduc datele.

Urmeaza recomandarile W3C

Te incurajam sa urmezi recomandarile celor de la World Wide Web Consortium, deoarece ei stabilesc standardele pentru website-uri la nivel international. Daca vei urma aceste recomandări, site-ul tau va fi mai bine construit si va fi de asemenea mult mai accesibil si sigur pentru toata lumea.

Actualizeaza in permanenta platforma pe care ruleaza site-ul tau

Daca folosesti WordPress poti sa setezi ca acesta sa se actualizeze automat sau totodata poti vedea daca platforma necesita actualizari direct in panoul de administrare. Actualizarile constante iti vor mentine site-ul mult mai securizat.

Utilizeaza parole puternice

Regula consta in a folosi parole mai lungi sau egale cu 10 caractere, care sa contina numere, simboluri si litere care nu pot fi usor de ghicit de alti utilizatori sau roboti. Poti folosi un generator de parole precum LastPass.com.

Instaleaza pe site module de securitate

Sunt o gramada de aplicatii care pot sa te ajute sa iti securizezi site-ul. WordPress are foarte multe plugin-uri gratuite care te vor ajuta sa iti pastrezi site-ul in siguranta.

Nu uita de back-up

Daca ceva nu merge asa cum ar trebui este foarte important sa ai la dispozitie o copie de siguranta a site-ului. Verifica la firma de gazduire daca ofera acest serviciu, deoarece in unele circumstante poate fi foarte util.

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand ai un website este securitatea acestuia. Daca site-ul tau nu este securizat asa cum ar trebui, exista sanse foarte mari ca intr-o zi sa pierzi tot continutul de pe acesta si prin urmare sa-ti pierzi si credibiliatea in fata potentialior si actualilor tai clienti. Daca ai nevoie de consultanta cu privire la cum poti sati mentii site-ul securizat, te rugam sa ne trimiti un mesaj iar noi vom face tot posibilul sa-ti oferim suportul de care ai nevoie.